Welkom in de eerste klasse

OJC ROSMALEN MO19-1
Baronie MO19-1
23-09-2017
0 - 2

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Dartel, Cor van
Na de wedstrijd van vorige week tegen Emplina, was het zaak voor de meiden van de MO19-1 om wederom progressie te boeken en te laten zien wat er op de training wordt ingestampt.
Alweer waren wij niet okselfris want de ziekenboeg zit redelijk vol, Quinty, Amber waren als afwezig en daarbij kwam Asala en dit waren de meiden die echt niet konden voetballen. Tel daarbij op Bibi Jacklyn en Wendy met wat kleine probleempjes maar ze konden wel spelenen dan zijn we ver van compleet. Dus met een uitgedunde selectie moesten we beroep doen op de meiden die vrij van verplichtingen waren en gelukkig voor ons was Britt Heijmans bereid mee te ballen met ons, we hadden gehoopt op meer, maar het was dan ook een … tijd om te voetballen 16.45 uur.

Maar wat houd ons tegen om een goed pot voetbal te laten zien, de instructies waren gegeven het zonnetje scheen, de supporters waren er weer dus de omstandigheden waren goed. Het was dan ook een fout achterin dat Baronie de 0-1 bezorgde zwak acteren van Linda en Renate die even waren vergeten hoe belangrijk communicatie in het voetbal is zorgde ervoor dat de snelle rechtsbuiten van Baronie er vandoor kon richting Mirna onze keepster die goed haar hoek verkleinde maar de rechtsbuiten schoot de bal diagonaal bij de 2e paal binnen. Een wonderschoon doelpunt waarvan een voetbal liefhebber kan genieten behalve als je voor OJC bent. De 10e minuut was het een lekker lopende combinatie op rechts van Maudy en Jacklyn die de 1-1 had moeten worden want Daniek kon niet afronden haar schot miste kracht. Het was wederom Maudy die met een snelle actie zich vrijspeelde en maar net voorlangs schoot in de 15e minuut. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, en wat Hans en mijn opviel was dat wij een stel lieve meiden hebben, en dat is niet positief bedoeld. Je kunt merken dat de meeste meiden vorig jaar in lagere klasse hebben gespeeld, want het trek en duw werk zit er niet in (nog niet). Het was wachten tot de 35e minuut voor een echte kans en die was van de rood-zwarte het was wederom Maudy die zich vrij speelde en met een steek pass Jacklyn alleen voor de keeper zette, maar deze schoot op de keeper. Met een 0-1 de rust in dus er was geen man over boort, we hadden dan ook het gevoel dat er iets te halen was.

In de 2e helft kwam het eerste wapen feit van wederom de rechte spits van Baronie die vertrok op de rechterflank en op de paal schoot. Niet lang erna was het Britt Heijmans die vertrok over de linkerflank en Daniek in stelling bracht maar deze miste de kans op de 11. In de 65e minuut was het Britt Heijmans zelf die de kans had op de 1-1 maar jammer genoeg een teen lengte tekort kwam, en die teen te kort werd echt irritant want dit was de 2e helft regelmatig het geval. Het was in 67e minuut dat Baronie doorbrak en wederom was het de snelle rechtsbuiten die de 0-2 binnen tikt. Het lukte ons niet om te scoren vandaag, Daniek kwam net iets te kort om de bal af te maken in de 70e min, Cerita haar schot uit de 2e lijn had net geen kracht genoeg, 82e min lukte het wederom niet op de voet tegen de bal te krijgen, 88e minuut Jacklyn vrij voor de keeper maar net naast, en het laatste wapen feit was een schot van Cerita dat jammer genoeg de krach miste.

Welkom in de eerste klasse meiden waar alles iets feller en sneller is, de bal afhandeling handel snelheid en waar het fysiek iets harder en gemener is dan in de 2 en 3e klasse. Maar het positieve is dat we kansen creëren, dat we goed mee voetballen en dat we weer progressie hebben gezien waarmee we verder kunnen, as zaterdag gaan we voor de 3 punten
 

Andere verslagen

Terug naar boven