JO17-5 uitgeschakeld in beker

01-01-1970
01:00

Zaterdag 16 september 2017. De laatste wedstrijd van de bekerpoule staat op het programma. Met nul punten uit twee wedstrijden kunnen we de 2e ronde niet meer halen. Daarom zien we deze bekerwedstrijd maar als een oefenwedstrijd, vooruitlopend op de start van de competitie.

Op weg naar Kerkdriel komt de regen met bakken uit de lucht, maar eenmaal aangekomen is het droog. We spelen op het hoofdveld, waar het nieuwe kunstgrasveld er prachtig bij ligt. Binnen een paar minuten komen we 1-0 achter. Een persoonlijke fout zorgt ervoor dat de DSC-aanvaller eenvoudig binnen kan schieten. Daarna komen we wel beter in ons spel. De combinaties lopen vaak soepel, maar de fysieke strijd (tegen diverse 2e jaars B-spelers) wordt niet gewonnen. Daarbij komt dan de scheidsrechter wel erg veel toelaat. Nadat we enkele kleine kansjes hebben gekregen, slaat DSC weer genadeloos toe. Door wederom twee fouten wordt de stand op 3-0 bepaald. We maken het de tegenstander te makkelijk. Vijf minuten voor rust is Mika attent, op moment dat de keeper de bal loslaat. Mika scoort in zijn eerste wedstrijd de 3-1. Met nog anderhalve minuut te spelen, wordt een mooie OJC-aanval afgebroken ten gunste van een corner. De laatste mogelijkheid voor rust om de aansluittreffer te maken. Daar werd anders overgedacht, want de scheidsrechter floot voor het rustsignaal ...

De tweede helft lieten we zien mee te kunnen voetballen met deze tegenstander. Toch braken zij nog tweemaal uit en bepaalden zo de eindstand op 5-1.

Door enkele fouten en de fysieke, soms ongelijke, strijd hebben we vandaag verloren. Desondanks hebben we goed gespeeld.
Het bekerprogramma zit er voor ons op. Op 30 september start voor ons de competitie.