JO17-3 knokt zich naar de overwinning

01-01-1970
1-2

Nieuw Woensel JO17-1 - OJC JO17-3 1-2

Vandaag de wedstrijd tegen Nieuw Woensel. Het weer dat we vorige week hadden was ver te zoeken want het heeft bijna heel de wedstrijd geregend. Om te voetballen op zich niet zo erg alleen voor de meegereisde supporters was het wat minder fijn. Een goede pot voetbal zou toch veel goed maken..

Max Cortvriend en Lucas deden vandaag niet mee vanwege blessures en keeper Mike was vandaag afwezig omdat hij in Rome zat. Daarmee hadden we dus al het eerste probleem, we hadden geen keeper. Gelukkig hebben we een ex-keeper in het team die niet te beroerd was zijn oude vak voor een keer op te pakken. Mike den Otter offerde zich op voor het team en nam plaats onder de lat. Met dus slechts 1 wissel kon de wedstrijd beginnen. Zoals elke wedstrijd tot nu toe was het in de beginfase aftasten. Nieuw Woensel begon sterk en brutaler aan de wedstrijd maar toch kregen onze mannen meer kansjes. Dave schoot onverwacht vanuit de draai een bal op het doel in de 5e minuut en de keeper moest zich strekken om te redden. De daaruit volgende corner was ook gevaarlijk maar kon niet afgewerkt worden. Langzaam kwamen onze jongens beter in het spel en drong de tegenstander terug op eigen helft. De keeper van de tegenstander oogde niet heel zeker en werd dus regelmatig getest. In de 10e minuut spatte de bal van Claudyo op de paal uiteen na een vrije trap. Er werd vaker van net iets te ver geschoten en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd een beetje onrustig was. Alles ging net iets te gehaast terwijl we de vorige wedstrijden een controlerend team hebben gezien. In de 13e minuut gaf gelegenheidsverdediger Kay een mooie steekbal op Claudyo, die vervolgens de bal helaas niet langs de keeper kreeg. Kortom, er kwamen wel kansjes voor onze jongens maar vooralsnog bleef het 0-0. In de 20e minuut legde Appie de bal terug op Robin, die de bal vervolgens hard en laag inschoot maar van net iets te ver weg. De keeper stond weer goed en voorkwam de openingstreffer. Ook de kans in de 25e minuut veranderde daar niets aan en bijna was het de tegenstander in de 30e minuut die scoorde. De lat stond succes in de weg. Uiteindelijk was het 8 minuten voor rust toen Yannick de bal schoot vanaf de linkerkant van het veld op het doel schoot. Met een gemene stuit en via een speler van de tegenstander verdween de bal in het goal voor de 0-1 en pikte Yannick dus zijn doelpunt mee. De voorsprong duurde echter niet al te lang want 2 minuten later werd Robin vanachter aangetikt. De scheidsrechter zag er echter niet veel in, naar mijn mening viel het ook wel mee, en liet doorspelen. De tegenstander kon alleen richting Mike die gepasseerd werd en de 1-1 op het scorebord bracht. Meteen hierna werd er gefloten voor de rust, ongeveer 5 minuten te vroeg dus.

De 2e helft speelde Mike weer mee en stond Robin onder de lat. De wedstrijd werd hard gespeeld van beide kanten. Hard spelen is niet erg als het ook maar eerlijk is. Dat was dus duidelijk niet het geval want na 5 minuten spelen werd Dave grof van achteren onderuit gehaald. Zijn reactie ontaarde in een opstootje en de scheidsrechter besloot dat beide spelers 10 minuten af mochten gaan koelen langs de lijn. Een prima beslissing dus. Het spelbeeld werd er in de 2e helft niet beter op. We kregen haastig voetbal voorgeschoteld en het werd een rommelige wedstrijd van beide teams met verschillende glijpartijen en overtredingen. In de 20e minuut kreeg Appie tot 2 maal toe de kans om de voorsprong opnieuw te pakken. Hij vergat echter te scoren waardoor het 1-1 bleef. Een minuut of 4 later zat Appie er wel uitstekend bij , omzeilde de keeper en schoot koel de 1-2 binnen. Hierna veranderde de wedstrijd volledig en werden de overtredingen tegen onze jongens grimmiger. De scheidsrechter nam rare beslissingen en dacht het zelf verschillende keren beter te zien dan onze grensrechter. Er werd geduwd in de rug en vanachter nagetrapt zonder dat daar een fluitsignaal voor klonk. De trainer van de tegenpartij duwde Mike weg en toen waren de rapen gaar. Gelukkig wist iedereen het onder controle te houden en de trainer werd achter het hek verwezen, wat direct achter de dug-out grensde dus dat schoot eigenlijk weinig op. De overtredingen hielden niet op en de scheidsrechter liet te veel toe en dan vooral in ons nadeel. Toch hebben onze jongens zich goed gehouden en zijn niet te ver meegesleept in deze opstootjes. Langzaam gingen we zo naar het einde van de wedstrijd en er hing een gespannen sfeer over het veld. Na 5 minuten blessuretijd bij getrokken te hebben, en dat klopte dan weer wel, floot de scheidsrechter voor het einde en konden we met 3 punten huiswaarts keren.

Ondanks dat het geen mooie wedstrijd was heeft iedereen toch goed gewerkt en ingezet. Ook hebben jullie je niet te ver mee laten voeren in de verschillende opstootjes die er waren en gezien de wedstrijd hebben jullie toch verdiend gewonnen. Volgende week spelen we opnieuw een uitwedstrijd en dan tegen Wodan JO17-2. De wedstrijd begint om 14.45 uur en we vertrekken om 13.30 uur. Tot volgende week.