Eerste overwinning voor JO17-5

01-01-1970
3-1

Zaterdag 30 september 2016. Vandaag spelen we onze eerste competitiewedstrijd. Tegenstander is Taxandria JO17-2 uit Oisterwijk, een ploeg die vorige week al de eerste drie punten had behaald. Na nederlagen in de beker, maar eens kijken hoe het vandaag verloopt. We spelen vandaag zonder de geblesseerden Tijn en Nander.

Om klokslag kwart voor drie fluit de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Door de eerdere regenval was het veld erg nat, en hierdoor lastig te bespelen. Taxandria zocht direct de aanval. Maar bij afstandsschoten stond het vizier niet altijd scherp. We kwamen goed weg toen een doelpoging via de lat overging. Bij de volgende aanvallen was het Tom die zijn doel tot tweemaal toe verkleinde en de Taxandria aanvallers van een zeker doelpunt afhield. Waar mogelijk zochten ook wij de aanval. Tom vM en Roel versterkten beurtelings het middenveld. Deze man meer situaties speelden we vaak goed uit. Sem kon door over de rechterflank en bereikte Jip. Zijn poging ging, via een Oisterwijkse hand, net naast het doel. Ging de hand naar de bal, of de bal naar de hand? De scheidsrechter besloot het laatste, en dus restte slechts een corner. Dat er deze eerste helft niet gescoord werd, mag je bijna een wonder noemen. Vier ballen werden van de lijn gehaald. Door Joppe, Tom vM en Max op doelpogingen van Taxandria. En bij een OJC-aanval over rechts speelde Pim zijn verdediger uit. Zijn voorzet belandde bij Mika die de verre hoek opzocht. Een verdediger kon de bal net voor de lijn wegtrappen. Bij een corner was Stijn nog dicht bij een doelpunt. Ruststand 0-0

Ook de tweede helft golfde het spel op-en-neer. Gescoord werd er nog niet. Het natte veld maakte dat het een zware wedstrijd was. De hele wedstrijd stonden we achterin organisatorisch juist. Lars, Tom vM, Roel en Joppe timeden goed en konden met hun snelheid de Taxandria aanvallen onschadelijk maken. Halverwege de tweede helft toch een moment van onachtzaamheid. De Taxandria spits draaide goed weg en rondde beheerst af (0-1). Vol goede moed gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Die leek al direct te vallen. Julius werd diep gezonden en schoot de bal langs de keeper. Julius startte blijkbaar op randje buitenspel, waardoor de scheidsrechter op advies van de grensrechter de treffer annuleerde. Twaalf minuten voor tijd viel toch de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap net over de middenlijn werd snel en slim genomen door Roel. Zijn pass was precies in de loop van Koen, die de bal hard langs de keeper schoot (1-1). De tegenstander was door deze tegentreffer aangeslagen, en OJC JO17-5 ging vol voor de drie punten. In de 71e minuut scoorde Koen fraai zijn 2e treffer, op aangeven van Mats. En uit een vrije trap van Mats kon Salah in de 75e minuut de score nog verder uitbouwen (3-1). Uit de vijf corners die wij in de laatst twee minuten kregen, werd niet meer gescoord.

De eerste competitiewedstrijd levert de eerste overwinning op. We hebben vandaag uitstekend gespeeld. Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan DBS JO17-3.