Sterkere tweede helft levert OJC 5 geen resultaat op

01-01-1970
01:00

De openingswedstrijd van de nieuwe competitie is voor OJC 5 niet goed verlopen. Na de teleurstellende resultaten in de beker is nu ook de competitiestart teleurstellend verlopen. Thuis tegen Sint Michielsgestel werd het 2-3.

Nadat het in de beker niet al te best voor de dag was gekomen, was OJC 5 bij de competitiestart gedoemd tot het spelen op veld 8. Hoewel het er zo vroeg in het seizoen nog goed bij lag, was het wel ver lopen. Zeker als je al voor de wedstrijd enkele keren op en neer hebt gemoeten. Het leek dan ook onverantwoord om ook nog eens 90 minuten volle bak te voetballen.

De tegenstander uit Sint Michielsgestel dacht daar anders over. Zij wilde zo snel mogelijk de wedstrijd in het slot gooien zodat ze weer naar de Gestelse kermis terug konden. De wedstrijd ging tot de openingsgoal echter vrijwel gelijk op.

Die kreeg de thuisploeg zeer ongelukkig tegen als gevolg van gerommel na een corner. Niet veel later verdubbelde de bezoekers hun voorsprong nadat Tallie werd uitgekapt net buiten het strafschopgebied. De linksback vocht zich terug in het duel en veroverde de bal met een schitterende sliding. Scheidsrechter Cor was echter een andere mening toegedicht en wees naar de stip.

De grote spits van Gestel wist genoeg en legde vanaf elf meter aan. Zonder zich te bedenken schoot hij binnen. Nog voor de rust werd het ook nog 0-3. Via een vrije trap kwam ook de derde goal voort uit een dood spel moment.

De tweede helft stond voor OJC in teken van eerherstel. In de jacht naar een doelpunt kreeg de ploeg uit een hoekschop een grote kans. Verdediger Tim kreeg de bal eerst verkeerd op zijn hoofd, maar zetten daarna zijn voet op succesvolle wijze tegen een schot Djoey aan. Van zo dichtbij was de keeper niet in staat van waarde te zijn voor zijn team: 1-3.

Daarna kwam OJC zelfs nog dichterbij hun tegenstander. De ploeg begon steeds beter te spelen en was ook effectief. Jorden gaf een lange bal op de diep lopende Djoey. De technicus passeerde enkele verdedigers en haalde doelgericht uit: 2-3.

De thuisploeg kreeg nog enkele kleine mogelijkheden maar wist daaruit niet te scoren. Daardoor blijft het achter met slechts nul punten. Niet echt veel dus. Volgende week tegen Den Dungen gaan we het gewoon weer proberen!