Hoofdrol voor scheidsrechter in oefenwedstrijd

01-01-1970
5-5

De derde oefenwedstrijd van OJC JO15-2 werd gespeeld op het complex van SCE uit Nijmegen tegen de JO15-1 van die club. Behalve de tegenstander moest echter ook de scheidsrechter bestreden worden. Na de rust maakte deze er echt een potje van met als hoogtepunt zijn actie in de 10e minuut van de blessuretijd (waarvan iedereen zich afvroeg waar hij in hemelsnaam mee bezig was). Hij schonk de thuisploeg toen een doelpunt: Jay pakte de bal een meter voor de doellijn, waarna hij een treffer toekende. Wat een triestheid, zulk gedrag. En die strafschop ………..

Er werd echter ook nog gevoetbald. Na een sterke openingsfase van OJC begon SCE steeds meer aan te dringen. Door de aanwezigheid van enkele snelle, balvaste voorhoedespelers moesten de bezoekers steeds attent blijven voor messcherpe counters. Dat lukte, soms met moeite, maar in de 25e minuut ging het toch nog mis. Achterin werd een bal totaal verkeerd verwerkt, waarna een SCE’er de bal kon oppikken en die gaf Tjeu het nakijken: 1-0.

Dat betekende niet dat de koppen naar beneden gingen, want OJC koos opnieuw de aanval. De zuiverheid in de passes liet soms weer te wensen over, maar er werden de nodige kansen gecreëerd. De gelijkmaker viel op het juiste moment, en wel in de 27e minuut. Na een combinatie met Sven kwam de bal voor de voeten van Sander en die haalde van grote afstand uit. De keeper verkeek zich op de bal en liet hem door zijn handen glippen: 1-1. OJC had geluk dat een inzet op de lat terecht kwam en ondanks kansjes voor beide partijen brak de rust aan met een gelijke stand.

Na de hervatting, waarin Jay zijn rentree in het doel maakte na enkele weken blessureleed, werd het vrijwel meteen 2-1. Bij een snelle uitbraak werd niet gecoacht, de bal werd voorbij de eigen keeper gekopt en een tegenstander strafte dat genadeloos af. Vijf minuten later was er weer een Nijmeegse aanval, maar die werd door Tim een meter of twee buiten het strafschopgebied onderbroken met een overtreding. Tot ieders verrassing gaf de scheidsrechter een strafschop cadeau aan SCE, welke netjes werd ingeschoten: 3-1.

De veerkracht van OJC was echter bewonderenswaardig. De ploeg zocht ondanks de tegenslag de aanval weer op en knokte zich weer terug in de wedstrijd. JO15-3 speler Rens Constant beloonde zijn sterke optreden in de 47e minuut met een geweldig doelpunt. Max speelde hem in de loop aan en van zeker 20 meter afstand schoot hij de bal over de keeper heen binnen: 3-2. De gasten namen het heft weer helemaal in handen. De ene na de andere aanval werd opgezet en de beloning bleef niet lang uit, want in de 52e minuut scoorde Max de gelijkmaker uit een door Sander goed genomen hoekschop.

Meteen vanuit de aftrap echter wist een SCE’er maar liefst 4 OJC’ers te omspelen en dat betekende 4-3. Daar kwam de ploeg dus duidelijk felheid tekort. Maar ook nu bleef men werken aan een beter resultaat, want het werd weer gelijk. Gio nam razendsnel een ingooi en bracht Sander in balbezit. Hij trok naar binnen vanaf de rechterkant en schoot vanaf 20 meter de bal met het linkerbeen onhoudbaar binnen. Met nog een minuut of 3 te gaan kwam OJC zelfs op voorsprong. Weer kopte Max een hoekschop, afgedwongen en genomen door Gio, onhoudbaar binnen: 4-5.

SCE probeerde nog van alles, maar de OJC’ers hielden het hoofd koel en Jay gaf zijn visitekaartje af met enkele geweldige reddingen. Enkele overtredingen op Max en Dylan bleven onbestraft, en de arbiter kon er maar geen genoeg van krijgen. De reguliere speeltijd was al zeker 10 minuten verstreken, toen de hij uit het niets een doelpunt toekende aan de thuisploeg die daarmee een gelijkspel in de schoot geworpen kreeg. Ondanks dit ridicule einde hadden de toeschouwers een leuke, nuttige oefenwedstrijd gezien tussen twee ploegen die vol voor de overwinning gingen.