JO17-5 leidt in de miezerregen een nederlaag

01-01-1970
1 - 2

Zaterdag 7 oktober 2017. Vandaag de tweede competitiewedstrijd. Tegenstander is het JO17-3 team van Door Broederschap Sterk, oftewel DBS uit Eindhoven. Vandaag zonder de geblesseerden Tijn en Nander. Ook Koen is vandaag afwezig. Vanwege studiereis is hij naar Portugal. Daar schijnt de zon en was het bijna 30 graden. Al met al was het vandaag daar beter vertoeven dan op veld 8 van ons sportpark. Een harde wind stond over het veld, en continue miezer-regen zorgde voor een troosteloze aanblik.

De 22 spelers op het veld moesten het hier mee doen. DBS had de toss gewonnen en koos ervoor om in eerste helft met de wind in de rug te spelen. DBS speelde met twee snelle spitsen en zochten direct de aanval. Na vijf minuten werd er al gescoord, maar het doelpunt werd afgekeurd aangezien de aanvaller vanuit buitenspel vertrok. Deze aanvallers stonden overigens telkens erg scherp, en leidde meerdere keren tot een buitenspelsituatie. Na een klein kwartier kwamen we beter in ons spel. Een mooie combinatie tussen Mats en Sem werd afgerond met een steekpass in de richting van Pim. Zijn tegenstander was hem echter net te snel af. Salah, die al een wedstrijd in de benen had, draaide en keerde net zo lang op de vierkante meter tot hij de bal in de richting van onze aanvallers kon sturen. Echt gevaarlijk werden we niet, maar voetballend konden we zeker mee met deze tegenstander, die voornamelijk uit tweedejaars B-spelers bestond. De laatste tien minuten waren weer voor DBS. Dat er in deze tijd niet werd gescoord, vroeg de DBS-coach zich later ook af. Drie goede kansen werden om zeep geholpen. En twee aanvallen werden op het laatste moment onschadelijk gemaakt door uiterste inspanningen van Joppe en Roel. Ruststand 0-0

In de rust besloten we om 3-4-3 te gaan spelen. Tom vM schoof door naar het middenveld, en Roel (ook zijn tweede wedstrijd van de dag) en Jip wisselden van positie. Mika nam voorin de positie over van Pim. Een beetje warmer geworden in de kleedkamer, moesten we na enkele minuten toch weer richting het veld. In de 45e minuut veroverde DBS de bal op onze speelhelft en stoomde op richting ons doel. Tom kreeg nog wel zijn vingertoppen tegen de bal, maar kon niet voorkomen dat de bal in de hoek verdween. Drie minuten later scoorde DBS voor de tweede maal. Ondanks het vlagsignaal vanwege buitenspel, werd het doelpunt goedgekeurd. We moesten nu komen, en hadden hiervoor nog een half uur. Vrij snel nadat het 0-2 was geworden, werd Julius diep gezonden. Hij legde de bal beheerst opzij en zag de hele rechterhoek van het doel vrij. In plaats van rustig binnen te schieten, besloot Julius vol uit te halen. De bal vloog buiten het bereik van de keeper via onderkant lat in het doel. De aansluittreffer 1-2. OJC JO17-5 zocht naar de gelijkmaker, maar de beste kansen waren voor DBS. Tom bracht prachtig redding toen de bal vanaf 10 meter vrij werd ingeschoten. Ze konden we blijven geloven in een punt. Het veld werd steeds drassiger en slidings hielden niet na twee meter op, maar gingen vele meters door. Stijn werd met zo’n sliding meegesleept en viel vervelend achter op zijn hoofd. Gelukkig kon hij de wedstrijd wel voortzetten. Een natrappende beweging richting / tegen een OJC-speler werd niet door iedereen waargenomen. En Max raakte geblesseerd bij een zware, onnodige overtreding. Behoudens de laatste twee gemelde overtredingen was er overigens sprake van een faire (maar fysieke) wedstrijd. Onder druk gezet door een DBS-speler schoot Lars de bal vanaf middenlijn hard en hoog naar voren. De bal stuiterde over de keeper heen, maar ging helaas naast het doel. In de slotminuten kregen we nog een corner. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Tom vM. Hij kon echter onvoldoende kracht zetten om de bal binnen te schieten. Het zou tegen de verhouding in zijn geweest, maar was daarmee niet minder welkom.

Na 80 minuten voetballen in de miezerregen floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Ondanks een buitenspeldoelpunt was de overwinning van DBS meer dan verdiend. Doordat DBS de kansen miste, konden wij blijven geloven in een punt. Met een beetje geluk had er wellicht voor ons meer ingezeten. Voetballend hebben we in ieder geval weer laten zien, zeker niet onder te doen.