Eerste verdiende driepunter voor OJC JO17-2

01-01-1970
01:00

Eerste verdiende "3-punter" van de competitie voor OJC ROSMALEN JO17-2

OJC ROSMALEN JO17-2 - Sliedrecht JO17-2: 1-0
Zaterdag 30 september gaat de boeken in als een mooie dag. 17 jaar geleden om 30 september in 2000 bij de Olympische Spelen in Sydney prolongeert de Nederlandse hockeyploeg de olympische titel door Zuid-Korea in de finale na strafballen (5-4) te verslaan.

OJC JO17-2 pakt voor het eerst in de clubgeschiedenis de eerste 3 punten in de hoofdklasse met de JO17-2.
De wedstrijd werd om 16:45 afgetrapt tegen Sliedrecht. Al jaren een club die uitkomt in de hoofdklasse. OJC speelde de eerste fase van de wedstrijd erg zenuwachtig maar was wel wat beter dan Sliedrecht. Verdedigend gezien speelde OJC een ijzersterke pot en voerde de afgesproken taken uit. De goed spelende Joost creëert zelf de eerste kans van de wedstrijd. Helaas werd deze kans door de keeper omgezet tot corner. Vanuit de verschillende corners die wij kregen werden wij een aantal keer gevaarlijk maar leverde het nog geen doelpunt op. Vanuit de achterhoede werden de afspraken nagekomen en zorgde Tim ervoor dat hij de vele lange ballen onderschepte. De sterk spelende Youp samen met Bart, David en Max zorgde iets later in de eerste helft voor iets meer rust en werd het voetballend iets beter. Sliedrecht speelde wilde graag duels en OJC ging hier slim mee om. Vanuit het drukzetten met Sten, Brian en Jasper en de samenwerking met de voorhoede. Werden er kansen beperkt. Ook kregen wij kansen, vlak voor rust was het Marijn die zijn directe tegenstander passeerde en werd gevloerd. De goed fluitende leidsman legde de bal op de lijn van de 16. Helaas werd deze vrije trap niet benut.
Helaas gingen wij zonder een doelpunt de rust in.

In de rust was iedereen ervan bewust hoe wij vorige week uit de kleedkamer kwamen. Vandaag was hier geen verslapping te merken. Sterker nog na een kans voor Maikel, was het uit een snelle ingooi van Joost op Sten, was het Sten die de uitgekomen keeper passeerde. 1-0 5 minuten naar rust. Hierna was er een mooi schaakspel en speelde OJC gedisciplineerd. Het was niet altijd even mooi, maar er werd wel ontzettend hard gestreden voor de punten. De invallers Daan, Daan, Raul en Julian zorgde voor frisse elan en dit leverde uiteindelijk de terechte eerste 3-punter op.
We kunnen terug kijken op de eerste terechte punten. 4 uit 2 is om tevreden te zijn, maar hebben nog niks. Hard werken werd beloond, dit zullen wij elke week op moeten brengen om tegen de fysieke weerstand op te boksen. De patronen worden steeds meer zichtbaar, maar er moeten nog grote stappen gezet worden om het gewenste spel te spelen.Beginnend komende zaterdag tegen Kozakken Boys.

Man of the match: Sten Luyckx