OJC 12 begint bekertoernooi met winst

01-01-1970
01:00

03-09-2017
Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma voor OJC 12 tegen SCR 4. Omdat de nieuwe aanwinst op doel nog niet beschikbaar was dit weekend, hebben Rick S. en Tom deze taak beide een helft op zich genomen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op maar de eerste wapenfeiten kwamen van OJC 12, helaas konden we dit niet omzetten in doelpunten. Het leek alsof de keeper van SCR magneten in de handschoenen had verwerkt, zo vaak werd er in de handen geschoten door de boys van OJC. Na 45 minuten is er op het scorebord geen verandering waar te nemen, dus er werd gerust met 0-0.

De tweede helft werd gelijk een stuk beter opgepakt, een bekend fenomeen voor dit team. Een schitterende actie van Rick S. langs de rechterflank eindige in een voorzet op Jorg, die de bal langs de keeper wist te krijgen voor de 1-0. Een klein kwartiertje later kon een aanval van SCR niet geparreerd worden door de verdediging waardoor keeper Heijmans alleen naar de bal kon kijken en kwamen de heren uit Rijswijk op 1-1.

Kort na de goal ging de bal wat ongelukkig tegen de arm van een speler van SCR binnen het eigen strafschopgebied en de bal ging op de stip. Jaap ging achter de bal staan en wat leek op een vrijwel zekere 2-1 werd niet afgedrukt. Achteraf gaf Jaap het volgende commentaar "Je had de penalty stip eens moeten zien", wat duidelijk een sneer is naar de accomodatiebeheerder van OJC.

Het bleef spannend tot in de laatste fase van de wedstrijd, waar Alex na een overtreding achter de bal ging staan. Wetenschappers zijn er nu nog steeds mee bezig hoe de bal vanuit die hoek in het net heeft kunnen verdwijnen, maar de 2-1 was een feit. Even later zorgde Jorg ervoor dat de eindstand op het bord zou verschijnen: 3-1.