OJC 12 strand in de poulefase van het bekertoernooi

01-01-1970
01:00

17-09-2017
Het was een vroege zondagmorgen toen de spelers van OJC 12 het veld van Theole betraden, dit ging met de nodige moeite aangezien sommige spelers (Rick V. en Didjay S.) het complex van Theole maar even links lieten liggen om een bezoek te brengen aan de plaatselijke brandweer.
Toch kon er om 10.00 gewoon afgetrapt worden door beide ploegen. In de eerste helft was OJC 12 de betere, maar konden de vele schoten van afstand alleen het hekwerk achter het goal vinden. Dit was tot een van de schoten in eerste instantie gered werd door de keeper van Theole, maar de bal viel precies voor de voeten van spits Wouter E. deze kon de bal in open doel afwerken voor de 0-1. Theole was niet onzichtbaar in de eerste helft, zeker de razendsnelle spits kon de verdediging goed onder druk zetten. Helaas voor hem was de aansluiting niet altijd daar, waardoor de bal onderschept kon worden door het overtal aan verdedigers.

Na de rust ging OJC verder met een aantal wissels in de verdediging. Dit gaf Theole de gelegenheid om iets aanvallender te kunnen spelen. Een bal via de rechterkant bij OJC werd voorgegeven en Gijs v.d. G kon niets anders doen dan toekijken hoe zijn directe tegenstander, die ruim een kop groter was, de bal achter keeper Sam v D. in het net kon koppen.

Na de tegentreffer ging OJC verder met gas geven en werden de vrije spelers steeds makkelijker gevonden. Dit resulteerde in een voorzet van Rick V. op Jan N. die de bal met het hoofd in de rechterhoek wist te werken. Nog enkele kansen aan beide kanten volgde en zeker in de slotfase probeerde Theole nog wat uit, maar het mocht niet baten.
Met dit resultaat eindigt OJC 12 als tweede in de poule, waarbij wel gemeld moet worden dat het duel tussen de nummer 1 en 4 nog gespeeld moet worden. Helaas is het verschil in doelpunten 7 op dit moment, dus tenzij er een klein wonder gebeurd, zal OJC 12 stranden in de poulefase.