OJC 12 begint competitie met terecht gelijkspel

01-01-1970
01:00

01-10-2017
Na het niet doorgaan van de wedstrijd vorige week ivm te weinig velden bij Alem stond vandaag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 17/18 tegen TGG 6 op het programma voor de mannen van OJC 12. Die vorige week wel speelde en met 9-2 de tegenstander een pak op de broek gaven. Een flinke opgave dus voor de mannen van het 12de. In deze wedstrijd kan ook rechtsback Didjay S. weer meedoen na een langdurige blessure aan de knie.

Na de aftrap probeerde TGG gelijk druk te zetten om OJC te storen in de opbouw, dit had niet het gewenste resultaat want OJC kwam er vaak toch goed uit. Voor beide partijen bleven in het eerste deel de kansen uit. Een voorzet van rechtsbuiten Gijs v.d. G. werd niet omgezet in een doelpunt door Sander T. die deze bal rakelings over schoot van dichtbij.

Daarna kwam een periode van meer overwicht van TGG die een hoge bal in de 16 meter van OJC door een communicatiefout in eigen goal zagen verdwijnen: 0-1.

Enkele minuten later kon OJC al iets terug doen: Aanvoerder Jan N. gaf een voorzet op Jorg v. G. die door de rechtsbuiten beheerst werd ingeschoten: 1-1.

De tweede helft ging vrij gelijk op met kansen over en weer. Tot een bal net over de centrale verdedigers van OJC werd gelegd, hier kon de spits van TGG een schot op goal afvuren. Deze werd geblokkeerd door invalkeeper Willem v.d. M. maar de bal kwam weer in een carambool op de lat en uiteindelijk kon de aanvaller nog een keer uithalen met een halve omhaal. Gelukkig verdween de bal aan de goede kant van de rechterpaal en bleef het doelpunt uit.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er nog steeds 1-1 op het scorebord. Met 3 spelers die met blessures speelden en het ontbreken van een aantal andere spelers langs de lijn kan OJC 12 niet ontevreden zijn met het resultaat. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen RKVSC 3 op het programma.