OJC 5 hard onderuit tegen Wilhelmina

01-01-1970
01:00

In Rosmalen heeft OJC 5 bepaald geen goede indruk achter kunnen laten op het thuispubliek. Op het drassige veld 8 kreeg de ploeg maar liefst vijf tegendoelpunten, en omdat het er zelf maar twee maakte, verloor het van Wilhelmina.

Na enkele dagen van zware regenval was het nog maar de vraag of de wedstrijd doorgang kon vinden. De club zette het licht echter op groen en dus konden de mannen van OJC 5 aan de bak tegen het nog ongeslagen Wilhelmina. Dit in combinatie met de droevige uitslagen van de thuisploeg leek de opmaat voor een zeer lastige wedstrijd.

Leider Rob had voor deze belangrijke wedstrijd Tim naar voren geschoven als aanvoerder. Zowel medespelers als supporters riepen al maanden om het aanvoerderschap van de rechtsback, omdat zij in hem de ideale leider van het elftal zien. En vandaag liet hij daadwerkelijk alle benodigde kwaliteiten zien. Even vocaal aanwezig als altijd, voetballend een voorbeeld en in staat om onder lastige omstandigheden toch de juiste keuze te kunnen maken tussen kop en munt. Wat een leider.

Dan nu over naar het serieuze gedeelte van dit verslag. Want OJC had het vanaf het begin lastig in de wedstrijd. Hoewel het weinig kansen weggaf was het duidelijk dat het de wedstrijd niet onder controle had. De eerste kans die de tegenstander kreeg ging er ook nog eens meteen in, toen de bal na een geslaagde aanval voor de goal werd geslingerd. De bal ging aan enkele verdedigers voorbij (waarbij Niels duidelijk het dichts bij de bal kwam) waardoor de spits uiteindelijk makkelijk kon binnen tikken: 1-0.

Normaliter zou ik de centrale verdediger bij zo’n moment, zoals hij het zelf zegt ‘kapot maken’, maar dat was niet nodig aangezien hij dit minuten later zelf zou doen. In een onfortuinlijk duel liep hij namelijk een flinke blessure op, waarbij de spier in zijn bovenbeen uit zijn verband lijkt getrokken. Wij wensen Niels een voorspoedig herstel toe en hopen hem zo snel mogelijk weer op het voetbalveld te mogen begroeten.

Ook voor het team ging het niet bepaald goed, want in slechts enkele minuten tijd ging de stand van 0-1 naar 0-3. Jordy Vijverberg zorgde vlak voor rust echter voor enige consolatie, toen hij een vrije trap binnen werkte. Hij gleed uit, maar trapte de bal desondanks met grote precisie richting het doel. De keeper was aan de grond geplakt: 1-3.

Vrij vroeg in de tweede helft leek een comeback een serieuze optie, toen er snel gescoord werd door Ruben. Speciale aandacht gaat hier echter naar de pass van Djoey, die vanaf de middenlijn de gehele defensie ontgrendelde met een heuse Steek van de Snake. Ruben diende alleen nog rustig te blijven en de klus oog in oog met de doelman te klaren, en dat deed hij: 2-3.

Maar in plaats van een comeback ging het daarna juist gruwelijk mis. Wilhelmina liep dankzij twee doelpunten uit tot 2-5, waardoor de wedstrijd buiten het bereik van OJC 5 kwam. Het betekend opnieuw puntverlies, iets waar de ploeg inmiddels bekend mee is. Volgende week krijgen we opnieuw de kans op een overwinning in de wedstrijd tegen DSC.