MO11-2 geeft wedstrijd binnen 10 minuten weg

01-01-1970
01:00

Zaterdag 7 oktober stond de uitwedstrijd tegen WSC MO11-2 uit Waalwijk op het programma. Op het sportpark Eikendonk begon de wedstrijd om 08.30 uur.

Na de afstraffing van vorige week tegen Emplina hadden de meiden van OJC ROSMALEN MO11-2 nog iets goed te maken. De tegenstander van vandaag had al haar wedstrijden nog gewonnen, dus het zou zeker geen gemakkelijke opgave worden.
Voorafgaande de wedstrijd hebben we nog even over de vorige wedstrijd gehad. De leiders lieten de speelsters zelf over de wedstrijd vertellen. Het is een goede ontwikkeling, dat de speelsters zelf al goed kunnen verwoorden, wat de vorige keer niet goed ging. Wat misschien nog belangrijker was, dat ze ook aangeven hoe het beter moest. Klasse hoor!

De meiden waren gebrand op een goed resultaat en dat was in het begin van de wedstrijd goed te merken. Er werden hele felle duels gespeeld en de drang om te winnen was zeker aanwezig. De verdediging stond weer ouderwets te verdedigen. Alle duels werden gewonnen en de aanvalsters van WSC kregen geen kansen. In aanvallend opzicht waren de meiden ook goed bezig. Goed combinatievoetbal en snelle omschakelingen zorgen voor veel dreiging voor het doel van de tegenstander. De leiders en de meegereisde supporters genoten van het veldspel. Misschien kunnen we hier wel spreken over de beste eerste helft van dit seizoen. Het was gewoon een genot om naar te kijken. Het was dan ook niet verrassend, dat uit een mooie aanval Luna de score openende. Op dat moment meer dan een terechte tussenstand. OJC kreeg daarna nog een aantal kansen, maar op één of andere manier ging de bal niet in het doel.

In de rust kregen de speelsters complimenten over het vertoonde spel. Hier mag iedereen trots op zijn. Iedereen heeft hier haar aandeel in gehad. De leiders waakten voor onderschatting in de tweede helft. Wij zijn een team, dat vooral van strijd en inzet moet hebben. Vergeten we dit te doen, dan vallen we voetballend erg ver terug. De leiders weten, dat we over een zeer jonge groep beschikken. Maar door consequent veel te herhalen, hopen (en weten) we dat de spirit er kan komen. Ook in de tweede helft ging OJC verder waarmee het gestopt was in de eerste helft. Felle duels en de drang om een doelpunt te maken. Na een mooie aanval over links stond Quinty klaar om af te ronden, maar de bal gleed over haar voet heen. Deze aanval verdiende gewoon een doelpunt. Hierna was het in één keer gedaan met de meiden. Duels werden verloren, sommige speelsters oogden vermoeid en de wedstrijd kantelde binnen 10 minuten. WSC kwam vier keer bij het doel van OJC en scoorde meteen 4 keer. Onbegrijpelijk dat dit kon gebeuren. De speelsters waren erg teleurgesteld over de tegendoelpunten. Gelukkig kregen de meiden de mogelijkheid om te herpakken. Het spel van de eerste helft kwam langzaam terug. Het was dan ook niet verrassend, dat Bieke (na een mooie pass van Eline) de 4-2 kon scoren. OJC werd steeds sterker en probeerde de aansluittreffer te maken. Deze treffer zat er aan te komen, maar de scheidsrechter bedacht 4 minuten voor het eind maar af te fluiten. Een vreemde beslissing kunnen we wel zeggen.

Wat voor conclusies kunnen we trekken uit deze wedstrijd. We speelden een hele goede eerste helft, felle duels, prima veldspel, gewoon een genot om er naar te kijken. Een kleine verzwakking in de tweede helft, waar meteen de tegendoelpunten uit komen. Hier kunnen we weer van leren. Gelukkig konden we de tweede helft nog redelijk goed afsluiten. De toeschouwers hebben in ieder geval een leuke wedstrijd gezien.

Opstelling: keeper: Chanice, verdediging: Esmée, Daisy, Lena en Nova, Aanval: Bieke, Luna, Quinty en Eline.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Uno Animo MO11-2. Kom de meiden weer aanmoedigen!