Ruime overwinning in oefenduel tegen Berghem Sport

01-01-1970
1-10

Doordat de beoogde tegenstander zich heeft teruggetrokken uit de eerste klasse, speelde OJC JO15-2 afgelopen een oefenwedstrijd tegen een eersteklasser uit de regio Zuid 2. De tegenstander was Berghem Sport JO15-2.
Dank zij de hulp van OJC JO15-3 (gefeliciteerd met de overwinning) sloten nog net op tijd enkele spelers aan om er voor te zorgen dat de uitgedunde JO15-2 toch nog genoeg spelers op de been kon brengen. Tony, Tim, Mika en Gio ontbraken wegens blessures, Stijn was een weekend weg, Hidde was bereid om te starten tot de vervangers waren gearriveerd en ook Senn en Lars vd M. waren beperkt inzetbaar.
Aan het spel was dit niet terug te zien, want vanaf de eerste minuut was OJC met een zwaar aangepaste opstelling heer en meester.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen, of het werd al 0-1 dankzij Sven, die een schot van Sander in de rebound doeltreffend afwerkte. Na een minuut of 5 was de stand al 0-2. Lars vd M. passeerde zijn tegenstander aan de rechterkant, speelde de bal laag voor het doel en zag hoe Senn de bal met een hakje achter het standbeen langs voorbij de keeper schoot.
Tot tegenaanvallen was de thuisploeg nauwelijks in staat en had het alle energie nodig om de aanvalsgolven van OJC te weerstaan. Veel hielp dat niet, want Dylan scoorde uit een voorzet van Max 0-3 en niet veel later wist Sven opnieuw het doel te treffen toen Dylan de bal na een pass van Lars vd M. op hem verlengde en hem zo een schietkans gaf: 0-4. Intussen had OJC al twee keer gewisseld en waren Hidde en Senn door hun speeltijd heen en vervangen door JO15-3 spelers Lars en Denzel. Het maakte allemaal niet uit, want Max scoorde vanaf een meter of 25 de 0-5. Dylan werd even vervangen door de derde C3-speler, Teun. Nog voor de rust scoorde Denzel 0-6 na een goede pass van Sven en bepaalde Sander de ruststand op 0-7, toen hij een voorzet vanaf de linkerkant over de keeper heen in het doel zag verdwijnen.

Na de rust liet OJC de teugels wat vieren, zodat Berghem Sport wat meer aan voetballen toe kwam en dat af en toe heel aardig deed. Toch bleven de bezoekers heer en meester. Na goed in dribbelen van achter uit door Max speelde hij Sven aan, die vervolgens met een goede steekbal Denzel de gelegenheid gaf om de 0-8 aan te tekenen. Jammer voor OJC dat Lars vd T. vlak daarvoor een strafschop had gemist. Dat maakte hij goed door Sven de gelegenheid te geven om na een goede pass voor 0-9 te zorgen.

Na onnodig balverlies en traag omschakelen aan OJC-kant wist Berghem Sport de eretreffer te scoren (1-9), maar was het uiteindelijk toch OJC dat het laatste woord had. De keeper wist de bal na een schot van Sander niet klem te pakken, waarna Teun van dit buitenkansje graag gebruik maakte: 1-10.

Een duidelijke overwinning van een veel beter OJC. Als de spelopvatting van de ploeg in alle wedstrijden zo zou zijn als vandaag.........