01-01-1970
3-1

Zou het dan eindelijk eens gebeuren wij van de leiding waren er aantoe maar de meiden nog meer.
Zouden we vandaag de stijgende lijn kunnen voortzetten. Maar het is herfst vakantie en de tijd van studie reizen op het voortgezet onderwijs, dus de eerste afmelding hadden we al binnen Assala was op studie reis en Nina heeft een schouder probleem. Tel daarbij op Wendy nog last van haar voet, Nicky van haar enkel en Cerita die ook kamt met voetproblemen. Gelukkig voor ons was het vandaag de dag dat Quinty eindelijk mee mocht doen, ze had donderdag vol mee getraind en geen last gehad dus mocht ze de wei in. Maar dan is de selectie wel dun dus moesten we gaan shoppen voor 1 of 2 spelers. Gelukkig voor ons is Britt Heijmans altijd bereid aan te haken. En gelukkig voor alle vaders langs de lijn was Kay bereid de vlag ter hand te nemen.(daarvoor onze dank)

De afgelopen weken was er echt wel progressie geboekt ondanks de nederlagen de er waren geleden. De afgelopen trainingen was er gehamerd op het voetballen en niet klakkeloos de bal naar voren rammen, en aandachtspunt punt was om goed geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen want daar ging het regelmatig mis behalve vorige week. Maar jammer genoeg was het weer een zwak begin van de meiden, het leek alsof de meiden alles waarop de afgelopen weken was getraind waren vergeten want het liep niet echt goed DSC was goed vertrokken uit de start blokken en had de meiden met de rug tegen de muur. Wat resulteerde dat we tegen een doelpunt aanliepen in de 14e minuut, de spits zette 3 speelster van ons in hun hemd en scoorde. Hans en ik keken elkaar aan dachten blijkbaar het zelfde, dit wordt een moeilijke middag als de meiden zich niet snel herpakken.
De meiden gingen niet bij de pakken neer zitten en kwamen iets beter in de wedstrijd, wel was het een lucky doelpunt (eigen doelpunt) voorbereid door Jacklyn in de 30e minuut, zij gaf een strakke bal voor die via een tegenstander in het doel belande 1-1. En lucky doelpunt maar geluk dwing je af. En dit doelpunt was het begin schot voor iets moois, de meiden gingen VOETBALLEN ineens was het zo dat waarop getraind was uitgevoerd werd, nog niet zoals we het willen maar het zag er stukken beter uit in de 35e minuut ging onze hulp in bange dagen Britt op de keeper van DSC af maar de hoek was moeilijk dus de keepster kon redding brengen, maar diezelfde Britt maakte wel in de 40e minuut de 2-1 ze schoot droog de bal in de hoek buiten bereik van de keepster van DSC. Dit was ook de ruststand.

In de rust werden de messen geslepen want een voorsprong is een ongekende luxe voor de meiden en ons. De tweede helft begon en de meiden gingen door met wat ze de laatste 15 minuten hadden gedaan in de eerste helft. De bal ging rond, er werd voor de tegenstander gekomen, er werd naar de de bal gekomen. De meiden kwamen beter in het spel wat resulteerde in een prachtig doelpunt van Nicky die een abonnement lijkt te hebben mooie doelpunten want toen ze in de MC2 speelde maakte ze het doelpunt van het toernooi in Koedijk, hij is nog steeds te vinden op YouTube. Het doelpunt was mooi maar de voorbereiding was ook wonderschoon Mirna speelde de bal strak in de voet van Maudy die de turbo aanzette en vertrok langs de lijn en een prachtige voorzet gaf op Nicky die wonderschoon afronden. Na de 3-1 bleven de meiden voetballen, het werd allemaal wat harder, zelf onze Britt die ik nu 9 jaar ken echt boos was en dat had ik nog nooit gezien, maar dat betekend wel dat de meiden wilde winnen. DSC kwam nog even goed door waarop Renate de bal wegspeelde en haar directe tegenstander ging hierbij tegen de mat, de scheidsrechter die stond er 10m vandaan en wuifde het weg ondanks de protesten van de meiden van DSC maar ook vanaf de zijlijn.
Het spel ging door, maar de speelster van DSC bleef liggen dus mocht de verzorging het veld in, blijkbaar was de trainer van DSC verbaal tegen de scheidsrechter bezig geweest want deze werd weggestuurd met Rood. De laatste kans was voor DSC die geen geluk hadden want de bal belande op de paal. Dit was ook het laatste wapenfeit van de dag.

Eindelijk daar waren ze dan de 3 punten waar zo hard voor is gewerkt, en het smaakt naar meer.