OJC JO15-2 verliest op de valreep van FC Engelen

01-01-1970
01:00

De derde competitiewedstrijd speelde OJC JO15-2 afgelopen zaterdag bij FC Engelen. De weersomstandigheden waren prima, het hoofdveld echter was nogal hobbelig. De fysiek sterke tegenstander leek, gezien de resultaten, op papier de favoriet voor de zege, dus was het aan OJC om te laten zien dat er meer kapers op de kust zijn. Nog steeds was de lijst afwezigen aanzienlijk. Tony, Gio, Tim en Hidde speelden niet mee en dus sprong JO15-3 eens te meer in: Casper de Kok en Bram Schumacher versterkten de roodzwarte gelederen. In het doel stond Luuk Vogels omdat Jay met de JO15-1 mee ging.

De thuisploeg begon sterk. De aanwezigheid van enkele flink uit de kluiten gewassen voorhoedespelers zorgde aanvankelijk voor enkele gevaarlijke situaties voor het doel van OJC. Het duurde een klein kwartiertje voordat de verdediging meer grip kreeg op de tegenstanders. Maar toen was het al 1-0. Bij een hoekschop in de 5e minuut werd de bal scherp voor het doel gebracht, waar geen enkele OJC’er op reageerde. Een tegenstander deed dat wel en scoorde in een kluwen van spelers de openingstreffer.

OJC liet het er niet bij zitten en kwam veel beter in de wedstrijd. Goed combinerend werd Engelen steeds verder teruggedrongen op de eigen helft en door de druk die werd gezet kwamen de gastheren nauwelijks meer toe aan opbouwen en het spelen van de lange bal. Er kwamen enkele aardige kansen die een beter lot verdienden, maar ondanks het overwicht wist OJC niet door te drukken. Er werd namelijk nog te slordig omgegaan met balbezit.

De tweede helft was nog maar net begonnen of OJC scoorde de gelijkmaker. Nadat Sander ten val was gebracht net buiten het strafschopgebied nam hij de toegekende vrije trap zelf en schoot deze onhoudbaar in: 1-1. Daarna was het OJC dat de klok sloeg. Achterin werd steeds op tijd ingegrepen en na goede combinaties volgden er diverse goede kansen, waar ook deze keer niet van werd geprofiteerd. Er werd verzuimd om afstand te nemen van FC Engelen en dat brak de ploeg uiteindelijk op. In de slotminuut zeilde een bal tussen de centrale verdedigers Stijn en Max door en de spits was de eerste die daar op reageerde. Alleen voor Luuk maakte hij geen fout: 2-1. Een overwinning dus voor FC Engelen, volkomen tegen de verhouding in.

Opnieuw een nederlaag, waar een overwinning op zijn plaats was geweest gezien de verhoudingen in het veld. Maar als je zelf niet scoort, kan je niet winnen. Een lichtpunt was het af en toe uitstekende spel van OJC. Dat geeft voldoende redenen om optimistisch te blijven kijken naar de komende weken.