OJC 5 verliest in knotsgekke wedstrijd van DSC

01-01-1970
01:00

In een wedstrijd die alle kanten op kon gaan heeft DSC aan het langste eind getrokken. In Kerkdriel werd het uiteindelijk 4-3.

Mafkees. Maloot. Pannenkoek. Mongool. Allemaal woorden die, mits gericht aan de scheidsrechter, terechte gele kaarten zouden opleveren. Geen van zulke woorden werden geroepen gedurende wedstrijd, toch kregen beide elftallen meerdere prenten voor het praten tegen de scheidsrechter. Wil je weten hoe dat kan? Lees dan snel verder!

Zondagochtend. De scheidsrechter zit in zijn kleedkamer de laatste voorbereidingen te treffen voor zijn volgende wedstrijd. Hij kijkt uit het kleine raam en ziet de zon schijnen. Hij heeft er zin in.

De wedstrijd die hij gaat leiden is die tussen de Kerkdrielse formatie DSC en het Rosmalense OJC. Twee ploegen die het moeilijk hebben aan het begin van de competitie. Het kon wel eens hard tegen hard gaan vandaag. Het zou een lastige partij gaan worden, maar hij was er klaar voor.

En dat was maar goed ook, want de leidsman kreeg vanaf het begin te maken met enorm verbaal geweld. Schrik niet, maar het gaat hier dus om schokkende teksten als ‘scheids, overtreding!’, ‘niks aan de hand!’ en ‘scheids, ik spreek u niet graag tegen maar dit was geen buitenspel!’ De scheidsrechter had een brede rug, maar vond dit toch te ver gaan. En dus besloot hij in de derde minuut beide aanvoerders bij hem te roepen.

Ondertussen zag hij voetballend genoeg gebeuren. De thuisploeg kwam ietwat gelukkig op voorsprong na een in eerste instantie afgeslagen corner. OJC reageerde echter adequaat, door de score nog voor rust recht te trekken. Jorden scoorde met een schot van afstand.

Terwijl de twee elftallen gedurende de rust flink aan het discussiëren waren over de eerste helft, zat de leidsman tevreden een kopje thee te drinken. Hij had inmiddels al heel wat te verduren gehad van beide elftallen, maar had juist opgetreden door enkele gele kaarten uit te delen. Familieleden en vrienden hadden al vaker gezegd dat als hij niet tegen deze tegenspraak kon, hij geen scheidsrechter zou moeten worden. Misschien hadden ze gelijk, maar hij heeft zijn droom nooit op gegeven. En nu staat hij toch mooi in de derde klasse te fluiten.

Door personele problemen moest in de tweede helft de eigenlijk geblesseerde Danny van den Nieuwendijk, onder het eigen publiek beter bekend als Djoey van Nuland, op komen draven. Met zijn twee doelpunten leek hij de overwinning te hebben veiliggesteld, maar niet veel later moest hij het veld verlaten toen het geluk OJC de rug toekeerde. Na een vermeende overtreding trapte hij, al dan niet per ongeluk, de bal tegen zijn op het gras rollende slachtoffer. Voor de scheidsrechter natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid om deze wedstrijd een rode kaart te geven. En dus kon Djoey gaan douchen.

De laatste fase stond OJC met de rug tegen de muur, en door onhandig verdedigen kreeg het nog voor elkaar met lege handen achter te blijven. Mede door knullig verdedigen werd het uiteindelijk 4-3.

Nadat hij van alle spelers de ongemeende dankbetuigingen in ontvangst had genomen dook de scheids direct zijn hok in. Uit zijn zak haalt hij zijn notitieblok en kijkt wat de oogst is: zes gele kaarten en een rode. Het was een mooie middag. Snel kleedt hij zich om en drinkt hij in de kantine een welverdiend glaasje bier leeg.