JO17-3 maakt het zich onnodig moeilijk in derby

01-01-1970
1-1

JO17-3 maakt het zich onnodig moeilijk maar wint de derby tegen Maliskamp JO17-1

OJC JO17-3 - Maliskamp JO17-1 1-1 (5-3 penalties)

Vandaag de wedstrijd voor de beker tegen Maliskamp. Deze wedstrijden zijn altijd op het scherpst van de snede en onze mannen hebben er altijd moeite mee. Of het nou onderschatting is of iets anders van onze kant weet ik niet maar Maliskamp is altijd gedreven om te winnen van het grote OJC.

Veld 7 was vandaag het strijdtoneel van deze derby met als inzet de volgende bekerronde. Keeper Mike van Dinther was er vandaag niet net als Mike den Otter en de geblesseerde Lucas. Jay Verstappen was bereid de plaats onder de lat in te nemen en zo konden we toch met een keeper aan de wedstrijd beginnen. Maliskamp ging er na het fluitsignaal vol tegenaan en onze jongens waren veel te mak. Ze lieten de tegenstander te ver komen, passing was belabberd en een balletje even vasthouden leek helemaal onmogelijk. Maliskamp had er vertrouwen in en dat vertrouwen werd groter toen ze in de 7e minuut al de openingstreffer scoorde. Veel te laconiek ingrijpen bij een aanval van de tegenstander zorgde dus voor de 0-1 en dan wordt het alleen maar nog moeilijker. In de 10e minuut was Maliskamp opnieuw dichtbij nadat ze onze verdediging simpel uitspeelde maar het schot spatte op de lat uiteen. Hierna kwamen onze jongens ietsje beter in het spel maar nog verre van de vorm van de afgelopen wedstrijden. In de 12e minuut stuurde Thom Dave weg die vervolgens oog in oog met de keeper kwam en zag dat de keeper zijn inzet stopte. Ballen kaatste nog steeds van de voet en ze kregen de bal maar niet onder controle. In de 20e minuut redde de keeper van Maliskamp knap een vrije trap van Claudyo en in de 23e minuut kopte Dave de bal naast terwijl hij de hoek voor het kiezen had. Ondertussen werd er flink gemopperd op elkaar bij OJC wat het spel zeker niet ten goede ging. Een minuut na zijn gemiste kopbal haalde Dave alsnog zijn gram door de bal vanaf links hard en diagonaal in de verre hoek te schieten voor de 1-1. Hierna leek het erop of onze jongens even aan wilde zetten want er volgde verschillende kansen maar telkens lag de keeper succes in de weg. Een minuut voor rust kreeg Dave nog een grote kans na aangeven van Yannick maar een doelpunt bleef uit en met een 1-1 stand werd de rust bereikt.

In de rust werd er afgesproken dat deze slechte eerste helft vergeten werd en dat we een ander OJC gingen zien in de 2e helft. Helaas konden onze mannen dit niet waar maken zoals al bleek in de beginfase van de 2e helft. Maliskamp startte veel feller en Jay moest enkele noodzakelijke reddingen verrichten om de achterstand te voorkomen. Deze helft hadden we de wind tegen wat het ook niet veel makkelijker maakt om ballen te controleren en goed te geven. In de 17e minuut kreeg Dave weer een kans en weer stond de keeper in de weg. Maliskamp kreeg niet veel kansen in de 2e helft maar het spel was eigenlijk niet om aan te zien. Veel gemopper op elkaar en we kunnen concluderen dat onze jongens het zich zelf uiteindelijk te moeilijk hebben gemaakt. In de 30e minuut had Appie de 2-1 op zijn schoen nadat hij de keeper uitspeelde. De finishing touch ging helaas over en zo bereikte we de slotfase van de wedstrijd. Hierin kreeg Maliskamp nog enkele corners en vrije trappen die niet gevaarlijk werden. De officiele speeltijd was verstreken en nu kwam het neer op penalties.

De penaltynemers waren snel gevonden en OJC mocht beginnen. Robin stond achter de bal en scoorde feilloos. De volgende penalty van Maliskamp werd bijna gestopt door Jay maar tergend langzaam rolde de bal toch over de doellijn. Claudyo was de volgende en zelfverzekerd schoot hij de bal tegen de touwen. De 2e penalty van Maliskamp werd ook benut dus het bleef gelijk. Volgende op het lijstje was Kay die de keeper de verkeerde hoek in stuurde. De druk bleek te hoog te zijn geworden voor de volgende speler van Maliskamp want zijn penalty ging over. Max Cortvriend schoot vervolgens hard en zuiver de bal tegen de touwen en de volgende speler van Maliskamp gaf Jay ook het nakijken. Appie kon de wedstrijd beslissen, wat hij niet verzuimde en een ontlading volgde. De wedstrijd eindigde dus in een 5-3 overwinning in de penaltyreeks en zo kwam het dat onze mannen dus toch doorgaan voor de beker na deze toch wel slechte wedstrijd..

Het was vandaag dus niet best maar dat hadden de spelers zelf ook wel in de gaten. We kunnen ook zeggen; als je slechte wedstrijden ook wint ben je gewoon goed. Laten we het daarop houden en leren van vandaag. De zogenaamde “funtrainingen” zijn verleden tijd en we gaan serieus aan de slag om onze mannen voor te bereiden op de volgende competitiewedstrijd. Die spelen we volgende week thuis tegen Oirschot Vooruit JO17-2 om 14.45 uur. Iedereen graag aanwezig om 13.45 uur. Tot volgende week!