JO15-3 krijgt revanche op Zwaluw VFC JO15-2

OJC ROSMALEN JO15-3
Zwaluw VFC JO15-2
21-10-2017
3 - 1

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Heemskerk, Kees Michel
Ondanks de herfstvakantie stond er vandaag toch een serieuze pot voetbal op de agenda van de JO15-3. Na de overtuigende winst in de poule, begon vandaag de knock-out fase van het bekertoernooi. Hierin trof de jO15-3 een oude bekende. In de voorbereiding, op een zwoele zomeravond was Zwaluw VFC al eens een geduchte tegenstander van de rood-zwarte formatie. Er werd toen in een zwakke 2e helft, geheel onnodig een 0-2 voorsprong weggegeven. Zwaluw won destijds met 3-2, dus deze bekerwedstrijd was er één om iets recht te zetten.

Het hoofdveld was vandaag het toneel waarop het pleit beslecht zou worden. Vandaag zonder de geblesseerde Tim, maar wel, zoals altijd, met een fanatieke supportersgroep waar de JO15-3 dit seizoen steevast op kan rekenen. Zij zagen aanvankelijk een bijzonder slap opererende JO15-3. Het wilde de eerste 20 minuten maar niet lukken om lijn in het spel te krijgen. Van achteruit verliep de opbouw uiterst stroef, het middenveld liet te veel ruimte waardoor Zwaluw de bal aardig rond kon tikken en voorin konden we te weinig een vuist maken. Dit was zonder meer het zwakste begin aan een wedstrijd van dit seizoen. Nadat Denzel en Teun ingevallen waren ging het beter. Met name Denzel maakte vanaf links een flink verschil. Binnen 5 minuten nadat hij in het veld was zocht hij de achterlijn op. Zijn voorzet werd snoeihard door Job binnengetikt voor een zeker doelpunt. Het was echter een fabelachtige redding van de Vughtse doelman, die redding bracht. Het bleek slechts uitstel van executie. Niet veel later herhaalde Denzel zijn actie. Nu speelde hij Teun in de voeten, die zichzelf met een zeer goede balaanname vrij voor de keeper zette en beheerst binnenschoot. Op basis van deze laatste fase was de 1-0 ruststand verdiend.

De tweede helft was beter dan de eerste. Door korter te dekken, sneller te spelen, kwam het inmiddels moegestreden Zwaluw nauwelijks nog in het spel voor. Dat wil zeggen op een enkel slippertje na, waarbij een zeer attente Tjeu redding moest brengen in een 1-op-1 situatie. De verdediging onder leiding van Lars en Bram stond verder als een huis. Bart speelde vandaag als rechtsback waardoor hij meer rendement heeft met acties naar voren en ook Felix was verdedigend op geen enkele fout te betrappen. De beste spelers van Zwaluw stonden zonder enige twijfel op het middenveld, waardoor Casper, Rens en Sergio het vandaag zwaar hadden. En hoewel ze zelf vandaag niet domineerden, bleven ze door hard te werken wel op de been. Onze aanval besliste vandaag de wedstrijd. Na 10 minuten in de tweede helft schoot Denzel met een vrije trap, snoeihard maar beheerst de 2-0 binnen. Daarna werden nog een aantal kansen gemist waaronder een fraaie kopbal van Teun op de lat na een voorbereidende actie van Niek. Met het einde in zicht leek de wedstrijd toch nog even spannend te gaan worden. Geheel per ongeluk verdween een Vughts schot over Tjeu in het doel. Maar van een Vughts offensief zou niets meer komen. In tegendeel. In blessuretijd besliste Teun met een afstandsschot de wedstrijd door de 3-1 aan te tekenen. Dit had onze spits even nodig. In voorgaande wedstrijden had hij goed gespeeld maar wist hij te weinig het net te raken. Nu gaan we ervan uit dat deze 2 treffers van vandaag vertrouwen geven.
 

Andere verslagen

Terug naar boven