OJC JO17-2 wint en komt daarmee op de 3e plaats

01-01-1970
01:00

Op 14 oktober de dag na vrijdag de 13e heeft OJC haar 2e thuiszege van het seizoen geboekt. Vandaag geen stukje geschiedenis maar een eervolle vermelding voor de JO17-1. De JO17-1 speelde voor ons de topper van de 3e divisie en won na een uiterste krachtinspanning met 4-3 van FC Eindhoven. Dit was een voorbode op een hele mooie OJC-dag.

De JO17-2 mocht om 16:45 aftrappen op het centre court van OJC. In de basis stonden gelijk Rick, Daan K en Julian die eerst nog met de JO17-1 hadden meegedaan. De overige spelers zorgden voor een goede warming up en stonden klaar om tegen Engelen te strijden. Net als bij Kozakken boys zijn er veel spelers van buitenaf aangesloten bij Engelen. We waren gewaarschuwd. OJC startte ontzettend sterk en binnen 2 minuten was het een voorzet van Maikel die door Rick op zijn volley werd genomen en gelijk het score bord liet trillen. Veel supporters hadden deze goal nog niet gezien.
Niet getreurd er vielen vandaag ontzettend veel doelpunten. OJC domineerde en zette op vele manieren druk. Onderleiding van Brian en Sten werden er veel ballen veroverd. Ook in balbezit durfde OJC ten opzichte van andere wedstrijden te voetballen en was het leuk om naar te kijken. Engelen probeerde dit wel maar OJC zette zo goed druk dat Maikel de bal veroverde en langs de uitgekomen keeper schoot. Hierna volgde meer kansen. Bal op de lat, bal op de paal een doorgebroken speler wat niet gestraft werd en kansen waarbij de bal heel keurig werd afgegeven maar misschien wel zelf geschoten moest worden. Er stond een team op het veld. Halverwege de eerste helft viel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Op de hoogte van de dug-out werd een bal subliem voorgegeven door Simo en was het Jasper die de bal a la van Persie over de keeper heen kopte. OJC domineerde en liet mooie dingen zien. Ondanks de afwezige en een nieuw centraal duo Daan en Daan. Toch kon de captain vanuit Valencia via facetime meekijken en was gerustgesteld dat hij gemist kon worden. Vlak voor rust viel de bal in de 16 en nam Engelen de bal mee met de hand maar werd omgezet tot corner. Vanuit die corner tekende Jasper voor zijn 2e van de wedstrijd.

De 2e helft kan zeer kort afgedaan worden. Engelen scoorde gelijk in het OJC syndroom. Na 1 minuut was het al 4-1. Zal het dan toch?
Gelukkig had Engelen niet de puf en de kracht om op zoek te gaan naar nog meer treffers. Mede door goed optreden van Julian, Max en Robbert. OJC gaf 20% minder als het niet meer was en dat was te zien. Engelen kwam ook nog eens met 10 man te staan waarna er nog 20% minder gegeven werd. De wissels konden geen nieuwe impulsen geven waardoor het bij een hele matige 2e helft bleef. Raul en Joost kregen nog wel kansen om te scoren maar de goals bleven uit. Uiteindelijk scoorde Engelen nog de 4-2 en floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd.

Een erg goede 1e helft afgewisseld met een hele matige 2e helft zorgt wel voor 3 punten. Aankomende zaterdag wordt er weer tegen Engelen gespeeld maar nu voor de beker. We zijn gewaarschuwd en zullen uit een ander vaatje moeten tappen om ook die wedstrijd te kunnen winnen. De mentaliteit, inzet en wil zullen weer het begin zijn van een leuke pot. De komende week werken om de spelbedoelingen verder uit te werken zodat het 2 helften volgehouden kan worden.

Man of the match: Jasper Hoedemakers