Doelpuntenfestijn in Son

01-01-1970
5-5

Op 14 oktober konden we de uitwedstrijd tegen SBC JO17-2 niet spelen. Vanwege de herfstvakantie waren we met te weinig spelers. Vreemd genoeg plant de KNVB vervolgens deze wedstrijd op de tweede zaterdag in dezelfde vakantieperiode. Hierdoor missen we vandaag Julius, Mika, Nander, Salah en Tom K. Uit team JO17-6 hebben Guus en Tim aangegeven mee te spelen. Na weken blessureleed is Tijn weer terug bij het elftal. SBC JO17-2 is zonder puntenverlies medekoploper in de competitie.

Om 15.15 uur trappen we op sportpark Schuttersheide in Son en Breugel. In de eerste minuut krijgen we direct een corner. De bal wordt voor het doel geslingerd en Tom vM weet hier wel raad mee (0 - 1). De eerste keer dit seizoen dat we op voorsprong komen. We verdubbelen de voorsprong zelfs in minuut elf. Een afstandschot van Roel wordt gekeerd door de SBC-keeper, maar de rebound is voor Koen. Daarna is het de beurt aan SBC. In de 20e en 22e minuut scoren zij tweemaal, waardoor de stand weer gelijk getrokken wordt. Toch gaan we met een voorsprong de rust in. Een paar minuten voor rust haalt Jip van afstand uit. Zijn schot wordt gepromoveerd tot zijn eerste doelpunt in OJC-dienst. Ruststand 2 - 3.

Na zes minuten in de tweede helft wordt het 3 - 3, na slecht wegwerken in onze verdediging. De wedstrijd gaat op-en-neer. Beide ploegen gaan voor de overwinning. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd komen we weer op voorsprong. Koen laat zien dat het (trainings)kamp in Portugal hem goed heeft gedaan, want hij scoort zijn tweede doelpunt van deze middag. Vijf minuten later mag een SBC-speler vrij binnenkoppen (4 - 4). Beide ploegen lijken zich te verzoenen met een gelijkspel, maar in de blessuretijd scoort SBC het vijfde doelpunt. Dat hier een duidelijke buitenspelsituatie aan vooraf was gegaan, was de scheidsrechter helaas ontgaan. Na 81 minuten voetbal staan we voor de eerste maal achter. Nog een keer gooien we alles op de aanval. We krijgen nog een vrije trap op de achterlijn. De bal wordt het zestienmetergebied ingebracht. Na een scrimmage belandt de bal op rand van het strafschopgebied voor de voeten van Joppe. Hij schiet beheerst, door een woud van benen, de bal in de hoek van het doel. Eindstand 5 – 5

Een mooie pot voetbal wordt zo afgesloten. In dit doelpuntenfestijn worden de goals eerlijk verdeeld. SBC JO17-2 verliest haar eerste punten en OJC ROSMALEN JO17-5 blijft meedraaien. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Nuenen JO17-3.