Eerste puntverlies MO13-1

01-01-1970
01:00

Vandaag stond de moeilijke uitwedstrijd tegen Dubbeldam op het programma. Een voor ons nog niet bekende tegenstander die het in onze competitie ook goed doet.
We moesten al vroeg spelen, al om 09.00 uur Het is voor de meiden al een hele opgave om vroeg hun bed uit te komen en vandaag al helemaal voor de begeleiding die tijdens de ontzettend gezellige vrijwilligersavond gisteren, flink gefeest had.
Maar iets na 07.30 uur vertrokken we dan toch.

Niet alle tom-toms weten de juiste weg naar Dordrecht waardoor niet iedereen het begin van de wedstrijd meemaakte. Gelukkig hadden we wel genoeg speelsters om de wedstrijd te beginnen. Met wat improvisatie en dankzij de moderne, digitale communicatiemiddelen konden de trainers nog wel voor de wedstrijd de opstelling naar Dordrecht appen en kon er iets na negenen worden afgetrapt.
Een paar minuten later was ook de laatste auto in Dordrecht gearriveerd en kon iedereen gaan genieten van een hopelijk spannende wedstrijd.
En spannend was het zeker! Dubbeldam had de eerste helft lichtjes de overhand en kwam een aantal keren heel dichtbij een doelpunt. Je kon merken dat iedereen in en langs het veld moeite had met het vroege tijdstip. Gelukkig was onze keepster wel goed wakker en werd er door iedereen hard gewerkt waardoor ons doel in de eerste helft schoon bleef. Voorin konden we niet veel uitrichten dus gingen we met 0-0 de rust in.

Na de nodige tips en aanwijzingen van de trainers begonnen we iets scherper aan de 2de helft en kwamen we ook vaker in het doelgebied van de tegenstander. En we kwamen zelfs voor met 0-1.
Niet veel later maakte Dubbeldam de gelijkmaker en hadden we ons eerste tegendoelpunt in onze competitie. We waren eventjes van slag en Dubbeldam drukte door en kwam zelfs laat in de tweede helft op voorsprong.
Dit was voor ons het sein om nog eens alles te geven en vol ten aanval te gaan, wat leidde tot gevaarlijke situaties in het strafschopgebied van Dubbeldam. Ook Dubbeldam kwam een aantal keer gevaarlijk door en had de 3-1 kunnen maken, maar vlak voor tijd maakten we vanuit een hoekschop 2-2.

Het was een spannend potje, waarin niet altijd heel goed gevoetbald werd, maar door beide partijen heel hard gewerkt werd. Het meegereisde publiek heeft genoten van de strijdlust van onze meiden.

We hebben nu 1 x tegen iedereen in onze competitie gespeeld. En als je dan met 16 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van 49 voor en 2 tegen bovenaan staat heb je het zeker niet slecht gedaan.
Volgende week beginnen we aan een nieuwe serie wedstrijden tegen dezelfde tegenstanders, te beginnen zaterdag 11 november om 11.30 uur tegen Baronie.
We hopen wederom op veel support en gaan er alles aan doen om iets moois te laten zien!