OJC JO17-3 wint matige pot van Oirschot Vooruit JO17-2

01-01-1970
3-0

OJC JO17-3 - Oirschot Vooruit JO17-2 3-0

Vandaag opnieuw een thuiswedstrijd en nu was Oirschot Vooruit de tegenstander. Lucas was nog geblesseerd maar is herstellende en voor de rest waren we compleet vandaag. Deze voetbalzaterdag begon zo mooi maar om 14.45 uur, toen de scheidsrechter floot voor aanvang wedstrijd, miezerde het en stond er een koude wind. Wederom was veld 8 het strijdtoneel vandaag met als inzet 3 punten..

Onze mannen startte meteen fel aan de wedstrijd en wilde op een snelle voorsprong komen. Er werd lekker samengespeeld en de tegenstander kon af en toe niet helemaal volgen waar de bal was. De kansen waren dan ook voor onze jongens en met wind mee moest er geprofiteerd worden. Een gevaarlijk indraaiende corner van Claudyo werd twijfelend naast het goal gekopt door Mike. Maar onze jongens pakte de voorsprong in de 12e minuut. Claudyo werd op de rand van het 16-meter gebied aangespeeld, draaide goed weg van zijn tegenstander, en schoot de bal hoog in het doel buiten het bereik van de keeper voor de verdiende 1-0. Onze jongens bleven de tegenstander onder druk zetten en na een paar corners waar niets uitkwam gaf Claudyo de bal op Appie. Appie twijfelde niet en schoot de 2-0 binnen. Slechts 5 minuten later werd het 3-0 door een indraaiende corner van Claudyo. Onze jongens bleven maar druk zetten en gaven de tegenstander niets cadeau. In de 32e minuut liep Max Maas tegen een gele kaart aan. Hij tikte met een sliding de bal weg maar raakte daarbij ook niet opzettelijk de tegenstander. Een paar minuten later zou er eigenlijk echt een gele kaart gegeven moeten worden aan de aanvoerder die Max Cortvriend ruw wegduwde zonder dat de bal in de buurt was. Dit was een gevolg van de frustratie van de tegenstander, die deze helft niets in te brengen heeft gehad. In de 37e minuut kreeg Appie nog 2 kansen achter elkaar en daarna Mike nog maar de bal wilde er niet in. De rust werd bereikt met een 3-0 tussenstand.

De 2e helft begon met een fellere tegenstander. Onze jongens kregen de bal niet onder controle en het eerste kwartier in de 2e helft was voor de tegenstander. Ook al waren zij dus in deze fase beter, de OJC verdediging gaf niks weg vandaag. En nadat in de 16e minuut een corner van Thom door Casper op de lat gekopt werd, begon het weer iets beter te lopen bij onze jongens. Echter wisten zij ook geen doelpunten te scoren en net als het weer werd de wedstrijd ook wat grimmiger met een paar opstootjes. Verder is er eigenlijk weinig te vermelden over de 2e helft. Zo kunnen we toch weer 3 punten bijtellen na vandaag en blijven onze jongens op koers voor de koppositie, die sinds vorige week voor Boxtel is.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen ODC JO17-2. De wedstrijd begint al om 10.45 uur en we vertrekken om 9.30 uur. Prettig weekend en tot volgende week.