Knappe overwinning OJC JO15-2 op koploper

01-01-1970
01:00

Afgelopen zaterdag nam OJC JO15-2 het thuis op tegen Tricht JO15-1, de trotse ongeslagen koploper. Ook deze keer was het voor de thuisploeg een hele puzzel om voldoende fitte spelers op de been te brengen. Tony, Tim en Senn waren nog steeds niet inzetbaar en Lars vd M mocht slechts één helft spelen. Verder was het maar de vraag in hoeverre Sven in staat was om te spelen. Gelukkig kon Gio na enkele weken uit de roulatie te zijn geweest zijn eerste speelminuten maken. En ook deze keer schoot JO15-3 te hulp in de persoon van aanvaller Niek Wijnstra.

Er stond voor OJC veel op het spel. Om de aansluiting met de bovenste ploegen niet te verliezen moest er gewonnen worden. En zo ging de ploeg ook van start. Met de stevige wind in de rug werd de tegenstander gedurende de eerste 25 minuten goed vast gezet op de eigen helft. Er werd nauwelijks iets weg gegeven, ook al probeerde Tricht de verdedigers bij balbezit onmiddellijk onder druk te zetten. Die lieten zich daardoor niet van de wijs brengen en hielden het hoofd koel.

Na 12 minuten kwam OJC al op voorsprong. De bezoekers hadden moeite met het uitverdedigen en Lars vd M, die al lekker in de wedstrijd zat, zette zijn tegenstander goed vast toen die de bal kreeg aangespeeld. Hij veroverde de bal en stelde Sander in staat om de 1-0 te scoren. De thuisploeg wilde meer en combineerde dat het een lieve lust was. Diverse goede mogelijkheden volgden, maar gescoord werd er niet meer.

In de laatste fase van de eerste helft slopen er wat slordigheidjes in het spel van OJC, waardoor Tricht wat meer aan aanvallen kon gaan denken. Dat leidde tot één enorme kans, maar Jay bleef rustig en pakte de bal van de voet van de tegenstander toen die alleen op doel af liep.

Na de rust moest OJC tegen de wind in gaan spelen, maar bleef de ploeg keurig op de been. In de verdediging werd geen enkel risico gelopen en nam alleskunner Mika de rechtsachter-positie over van Ralph, die vlak voor de rust het veld met een blessure moest verlaten.

OJC beperkte zich niet tot verdedigen en bleef het eigen spelletje spelen, zodat de bezoekers niet massaal ten aanval konden gaan. Gezien de kansen had OJC de voorsprong gewoon verder moeten uitbouwen, maar ook in deze wedstrijd lukte dat niet. Ook in de tweede helft kreeg Tricht slechts één kans, een hele grote zelfs, maar tot ontzetting van de bezoekers ging de bal net naast.

Het bleef tot de allerlaatste minuut akelig spannend. Want ook al had OJC de wedstrijd volledig onder controle, een enkel foutje kon de gelijkmaker betekenen. Zo ver kwam het niet. Dat was natuurlijk te danken aan de inzet en beleving van de gehele ploeg. De absolute steunpilaar in deze wedstrijd was echter Hidde, die een foutloze wedstrijd speelde. Voor de volle 100 % geconcentreerd voerde hij zijn verdedigende taken in het centrum van de verdediging uit zonder onnodige en ongewenste acties.

Na 38 minuten inclusief blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde en was de tweede overwinning een feit. De achterstand op de koploper bedraagt nog maar 3 punten.