JO17-5 werkt aan doelsaldo

01-01-1970
1 - 8

Zaterdag 4 november 2017. Vandaag spelen we al weer de vijfde competitiewedstrijd. Op het middaguur start de uitwedstrijd tegen Nieuw Woensel JO17-2. In tegenstelling tot vorige week (wind en regen) spelen we nu in een heerlijk november-zonnetje. Lars en Julius zijn weer voldoende hersteld van hun blessure en spelen weer mee. Alleen Max is vandaag niet aanwezig. Hij speelt het NK biljarten 2e klas Libre jeugd. Succes.

Op het hoofdveld van Nieuw Woensel trappen we af. Nieuw Woensel neemt in het begin het initiatief. We beginnen (te) afwachtend aan de wedstrijd, en zijn in balbezit onrustig. Verdedigend staat het goed. Joppe, Mats, Tijn en Jip hebben grip op de aanvallers, waardoor er geen doelgevaar komt. In de negende minuut kan Roel van net buiten het strafschopgebied aanleggen. Snoeihard gaat de bal voorbij de keeper in het doel (0-1). Een mooi doelpunt en een voorsprong. Er wordt nu meer gecombineerd, waardoor er meer rust in het team komt. Het initiatief in de wedstrijd ligt nu geheel bij OJC ROSMALEN JO17-5. En we creëren kansen. Een voorzet van Pim gaat maar net voorbij aan Julius. Na een corner belandt de bal voor de voeten van Julius, maar zijn schot gaat naast. En doelpogingen van Stijn en Sem werden ook net geen doelpunt. In deze fase komt de tegenstander niet van eigen helft af. In minuut 18 verdubbelt Koen de score, uit een corner van Salah. Gek genoeg gaan we hierna weer onrustiger spelen. Beide teams schieten de bal van hot naar her. Net voor rust scoren we nogmaals. Sem rondt een mooie aanvalscombinatie van Salah en Roel beheerst af. We gaan zelfs met een 0-4 stand rusten. Roel begint vanaf de middenlijn aan een rush, die pas eindigt als hij de bal tegen het net schiet.

In de rust worden enkele wissels doorgevoerd. Net drie minuten in het veld is Mika alert als de bal na een doelpoging in zijn buurt komt. Hij laat de keeper, die enkele meters uit zijn doel is, kansloos (0-5). Het verschil is nu wel gemaakt, en vaker en vaker zoekt Nieuw Woensel de aanval. In de 52e minuut scoren ze dan ook, waarbij wij organisatorisch de boel even niet op orde hadden. Voordat Nieuw Woensel aan een volgende aanval kon denken, scoorden wij echter al weer. Weer was het Mika die er als eerste bij was, nadat Nieuw Woensel niet goed uitverdedigde (1-6). Tom vM, die deze tweede helft als laatste man speelt, kan regelmatig inschuiven en zo het middenveld verder versterken. Met een splijtende pass recht door het midden wordt Roel alleen voor de keeper gezet. Zijn schot gaat langs de keeper, maar belandt op de paal. In de 70e minuut profiteert Roel van een spelsituatie dat 2 tegenstanders tegen elkaar oplopen, en scoort zijn derde doelpunt van deze middag. Direct volgt een publiekswissel en mag Jip nog tien minuten in de spits spelen. Drie doelpogingen kreeg hij, maar scoorde niet (naast, redding keeper en een technisch hoogstandje). Onze keeper Tom voorkwam met twee goede reddingen dat de tegenstander dichterbij kwam. Het slotakkoord kwam van Koen. Hij bepaalde de eindstand op 1-8.

Vandaag weer drie punten bijgeschreven en aan het doelsaldo gewerkt. Volgende week reizen we weer af naar Woensel, maar dan naar Woenselse Boys.