OJC JO15-3 komt met schrik vrij tegen TEC JO15-1

01-01-1970
01:00

Vandaag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen hekkensluiter TEC JO15-1. Vorige week hadden de Oranje hemden nog met 12-1 verloren van sc Everstein, dus wat zou ons als ongeslagen team kunnen gebeuren! Vooraf in de kleedkamer werd nog wel gewaarschuwd tegen onderschatting. Vorig seizoen immers liet een groot gedeelte van het team als JO15-5 de titel liggen tegen hekkensluiter BVV, die tegen OJC de enige 3 punten van de competitie haalden. En vandaag dreigde er in de eerste helft het zelfde scenario zich te voltrekken. Onbewust en onbedoeld is de instelling en beleving in een dergelijke wedstrijd anders. Hoewel we in alle competitiewedstrijden pas 1 doelpunt tegen hadden gekregen, stonden we nu tegen de nummer laatst bij rust met 1-3 achter. Het was een collectief falen. Hoewel het in een dergelijke wedstrijden dan ook niet meezit met 2 ballen snoeihard tegen de lat, was die stand eigenlijk niet eens onverdiend. De TEC-spitsen waren snel en behendig en zorgden voor voortdurend gevaar. In plaats van de wedstrijd weer op te pakken gingen we mopperen op alles en iedereen. Het was geen fraaie vertoning.

Dat de 2e helft uit een ander vaatje werd getapt lag niet aan de ranja, niet aan de wisselspelers en ook niet aan de wind. De klokken stonden weer gelijk en zoals we voor rust collectief faalden, zo overrompelden we de tegenstander in de tweede helft ook collectief. Binnen 5 minuten was de 1-3 achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong! Na 70 minuten stond de teller stil bij 8-3. Wie in de tweede helft de doelpunten maakten doet er minder toe. De tweede helft was een super teamperformance van keeper tot verdediging, van middenveld tot aanval. Trots mogen de mannen zijn dat ze de schade hebben gerepareerd en hopelijk is het en hele goede les geweest. Deze wedstrijd kwam wellicht precies op tijd. Er komen namelijk wedstrijden aan waarin een dergelijk slap begin niet meer gecorrigeerd kan worden. Volgende week tegen koploper NOAD'32 en over 3 weken tegen de nummer 3 sc Everstein zal er een heel ander OJC op het veld staan. Daar ben ik zeker van!