MO11-2 verliest in een aantrekkelijk duel

01-01-1970
01:00

Zaterdag 4 november stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was DESK MO11-1 uit Kaatsheuvel. Op het sportpark De Groote Wielen werd er om 09.00 uur afgetrapt en de wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Jeroen Peijs.

De tegenstander van zaterdag stond 2 plaatsen hoger dan ons. Het verschil tussen beide teams was slechts 2 punten. Bij winst van de meiden zouden we gaan aanhaken bij de subtop. Er lag een mooie uitdaging te wachten tegen een fysiek sterke tegenstander.
In het begin van de wedstrijd was het DESK, die het betere van het spel had, maar zonder echt gevaarlijk te worden. De verdediging met Esmée, Daisy, Lena en Nova stond weer als een huis. De speelsters kunnen terugkijken op een hele goede wedstrijd. Keepster Quinty had de eerste helft niet veel te doen, maar ook zij liet haar weer van de goede kant zien. Langzaam kantelde de wedstrijd en de meiden van OJC knokten zich weer in de wedstrijd. Er werd met heel veel strijd en inzet gespeeld. Daarbij werd er met vlagen ook nog goed voetbal gespeeld. Er kwamen een aantal mogelijkheden om te scoren, maar deze gingen er helaas niet in. De aanvalsters Bieke, Lois, Eline en Luna werkten erg hard en als ze zo door blijven werken, dan komen de resultaten vanzelf. Op het middenveld stond Chanice, die met een aantal goede passes meteen een aanval opzette. Het was een spannende en goed opgaande wedstrijd. Een goed resultaat was zeker mogelijk tegen deze sterke tegenstander.

Tijdens de rust kregen de speelsters van de leiders weer een groot compliment over de eerste helft. Er werd hard gewerkt en met veel passie en strijd gespeeld. Daarbij kon iedereen zien, dat ze ook veel plezier hebben aan hun hobby voetbal.
Het wedstrijdbeeld van de tweede helft was haast een kopie van de eerste helft. Twee teams, die er alles aan deden om voor de overwinning te gaan. Er werden felle duels gespeeld en er waren zelfs tranen bij een speelster van DESK, die weer afgetroefd werd door een speelster van OJC. De duwende/slaande beweging van de speler van DESK was hiervan een gevolg. De leider van de tegenpartij loste het erg goed op en liet de speelster haar excuses aanbieden door onder andere een hand te geven en sorry te zeggen. Hoe meer de wedstrijd vorderde, kregen beide teams ook meer kansen om de score te openen. Door één van de weinige foutjes in de verdediging van OJC was het DESK die de 0-1 op het scorebord zette. Jammer, want het was echt niet nodig geweest.

De meiden waren wel teleurgesteld, maar konden het al weer snel opbrengen om door te gaan. Het werd steeds meer een open wedstrijd. OJC kreeg meer kansen, maar door één of andere reden ging de bal er niet in. Met nog een paar minuten te spelen ging OJC steeds meer risico’s nemen. Er werd een verdedigster mee naar voren gestuurd om meer druk in de aanval te geven. Hiermee loop je wel het risico, dat je achterin steeds meer ruimte weggeeft. De meiden gaven alles om de gelijkmaker te maken. Uit een afgeslagen aanval kon DESK een counter inzetten. Deze aanval werd keurig afgemaakt en hierdoor was de wedstrijd ook meteen beslist. Eindstand 0-2.

De speelsters kunnen terugkijken op een hele goede wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander. Het is mooi om te zien, wat we in korte tijd al weer geleerd hebben. Als we deze inzet en strijd elke wedstrijd kunnen opbrengen, dan gaan we nog hele leuke wedstrijden meemaken. Het is voor deze jonge meiden niet altijd leuk om tegen veel oudere speelsters te spelen, maar we leren hier wel heel veel van hoor! Volgende week spelen we in Vught tegen Zwaluw VFC MO11-1. Dit wordt een kraker in de kelder van de competitie. Het verschil tussen beide teams is 1 punt. Ouders, broertjes/zusjes, opa’s en oma’s kom de meiden weer aanmoedigen, zoals jullie altijd al erg goed doen.