01-01-1970
3-6

JO17-3 wint doelpuntrijk duel bij ODC

ODC JO17-2 - OJC JO17-3 3-6

Vandaag moesten onze mannen naar Boxtel voor hun competitiewedstrijd tegen ODC. Het tijdstip was wel wat anders dan normaal want het vertrek stond gepland om 10.45 uur. Toch bleek dit voor enkele toch nog wat te vroeg want echt op het allerlaatste nippertje kwamen er nog 2 aan. Uiteindelijk hebben we ze toch maar meegenomen en wat bleek bij aankomst….niemand had de wedstrijdshirts meegenomen. Op en neer rijden had niet veel zin dus werd de wedstrijd afgewerkt in de inloopshirts van Baderie Piels…

En al snel bleek dat dit chaotische begin ook in de wedstrijd terug te zien was. Zeker weer de eerste 10 minuten was het wederom de tegenstander die sterk begon en dat onze jongens paniekerig en rommelig voetbal lieten zien. Maar na deze 10 minuten werd het van OJC kant wat beter en kwamen de kansjes. In de 14e minuut viel het openingsdoelpunt en het was Dave die daar verantwoordelijk voor was. De bal werd diep gespeeld naar Kay, die vanaf de achterlijn de bal teruglegde richting de penaltystip waar Dave in kwam gelopen. Snoeihard schoot Dave de bal tegen de touwen voor de 0-1. Onze mannen hadden wel het betere van het spel maar ook ODC kreeg kansen. Het was in de 20e minuut dat de linksbuiten van ODC vrij door mocht lopen en zijn schot op de kruising zag belanden. Zo kreeg ODC dus ook kansen kansen waarbij voornamelijk de scheidsrechter en de grensrechter van de thuisclub hun aandeel in hadden. Een ODC speler liet zich uit het niets vallen en kreeg een vrije trap mee, die ook via de lat over ging. ODC rook hun kansen en onze mannen stonden behoorlijk onder druk in deze fase. Kay beging een lichte overtreding en werd in 1e instantie gewaarschuwd door de scheidsrechter. Daarna bleek Kay nog iets gezegd te hebben met als gevolg een gele kaart en een tijdstraf van 10 minuten. Na deze gele kaart mocht de vrije trap tot ieders verbazing ineens genomen worden op een veel gunstigere plaats, recht voor het doel. Deze vreemde beslissingen gaven ons sterk de indruk dat de leidsman een lichte voorkeur had voor de thuisspelende club. In de 35e minuut antwoorde onze jongens met de enige juiste wijze op de vreemde beslissingen namelijk met de 0-2. Appie schoot de bal keurig binnen waarna de scheidsrechter naar onze dug-out kwam om verhaal te halen over een opmerking die een paar minuten eerder gemaakt werd. De scheidsrechter maakte de OJC bank duidelijk dat hij de beslissingen nam met als toevoeging “ jullie komen zeker uit 073…”. Dit mag toch een vreemde opmerking genoemd worden maar met deze 0-2 stand brak de rust aan.

In de rust bood de scheidsrechter en de OJC leiding elkaar excuses aan en na de jongens gewaarschuwd te hebben om niet teveel tegen de wedstrijdleiding te zeggen, kon de 2e helft beginnen. Onze mannen begonnen sterk en in de 6e minuut gaf Claudyo de bal vanaf links iets te hard voor voor Appie. De bal kwam aan de rechterkant bij Kay, die de bal voorgaf en nu wel Appie bereikte die de 0-3 binnen kopte. In de 7e minuut van de 2e helft leverde dat bovenstaande plaatje op waarop te lezen is…073. Deze stand stond echter maar korte tijd op het scorebord want in de 8e minuut stond het team even niet op te letten en viel de onnodige 1-3. ODC begon weer wat druk te zetten en waren enkele keren dichtbij nog een doelpunt. Maar in de 12e minuut viel de 1-4. Thom kwam opzetten door het midden en gaf de bal op Kay. Kay gaf voor vanaf de rechterkant en Casper passeerde de keeper en maakte de voorsprong weer groter. Het spel ging verder gelijk op. In de 18e minuut zagen we een uitbraak van Max Maas die dwars door het midden op kwam zetten en Dave de kans gaf. Deze bal ging over maar de opzet was mooi. In de 25e minuut lette het middenveld en de achterhoede weer niet op en kwam ODC op 2-4. In de 30e minuut floot de scheidsrechter op appel voor een handsbal. De daaropvolgende strafschop ging erin en de stand was 3-4. In de 32e minuut maakte Appie hands maar nu liet de scheidsrechter doorgaan. Appie schoot snoeihard de 3-5 binnen met als gevolg natuurlijk een hoop commentaar van de thuisclub. In de 39e minuut werd er een speler van OJC gehaakt waarna er wat geduwd werd van beide kanten. Ieder een gele kaart was terecht geweest maar de speler van ODC kreeg geel en van OJC rood. Wel kregen we de vrije trap mee. Robin bracht de bal in het strafschopgebied en Claudyo wist de punt van zijn schoen er nog tegenaan te zetten voor de 3-6. En omdat een andere OJC speler dit gerechtigheid vond en dit ook hardop zei, kon ook hij met rood het veld verlaten. Meteen na de aftrap floot de man met de hoofdrol vandaag af en gingen onze mannen toch met 3 punten naar huis.

Een wedstrijd met meerdere vreemde beslissingen vandaag die toch weer terecht in het voordeel van onze jongens uitviel. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd tegen Beerse Boys. De wedstrijd begint om 15.00 uur en we vertrekken om 13.30 uur. Tot volgende week!