OJC JO17-6 verslaat Zwaluw VFC JO17-3 met 3-0

01-01-1970
3-0

Al weken zat het ons niet mee, steeds net verliezen als we net de aansluitingstreffer gemaakt hadden. Domme pech want aan onze werklust lag het echt niet.

Vandaag begon het op een of andere manier toch anders, het was rustig in de kleedkamer en zelfs Guus had geen grote mond. Eenmaal op het veld aangekomen gingen we netjes de warming-up doen totdat de wedstrijd zou beginnen. Alleen begon die niet op tijd want de tegenstander stond op het verkeerde veld te wachten.

Zo'n tien minuten later kon de KNVB-scheidsrechter het startsignaal geven en OJC JO17-6 begon zoals altijd lekker te spelen. Doordat de verdediging van OJC solide was, kon Zwaluw JO17-3 niet veel druk uitoefenen en na wat heen en weer gebal kon Mats na aangeven van Kiran vanaf rechts de bal met een pegel in de verre hoek schieten (1-0). Gelukkig bleven onze mannen de druk op de ketel houden en even later kon Marnix op zijn karakteristieke wijze de bal binnenlopen (2-0). De lichtgeblesseerde Thijme kreeg de kriebels en mocht wat speelminuten maken. Hij liet niet zien dat hij ergens last van had want zijn werklust spatte er zoals altijd weer vanaf. Dit werken leidde tot de 3-0 van zijn voet. In de tweede helft schakelde Zwaluw een tandje bij zodat wij wat meer de verdediging ingedrukt werden. Toch kwamen we nog een paar keer gevaarlijk dicht bij een treffer maar de tegenstander had geluk want er werd niet meer gescoord.

Iedereen van het team werkte keihard en en met plezier. We lieten de tegenstander niet in ons hoofd komen en domineerde de wedstrijd en sommige stegen tot ongekende hoogte. Kevin passeerde met een balletje buitenom een verdediger en Joep nam een bal langs de zijlijn aan waarna hij deze meenam met een balvaardigheid waar Messi jaloers op zou zijn.