OJC JO17-2 wint knap van derde divisionist!

01-01-1970
1-3

Op maandag 6 november speelde OJC een oefenwedstrijd tegen RKDVC JO17-1. RKDVC komt uit in de derde divisie waar onze JO17-1 de scepter zwaait. De wedstrijd tegen GJS is nog nadrukkelijk besproken maar ook het gevolgde teamuitje is ook nog regelmatig besproken.

Helaas voor ons, ligt Daan er lang uit vanwege een peesontsteking. En speelde dus niet mee. De wedstrijd werd gespeeld in Drunen op de nieuwe kunstgras mat.
OJC startte zoekende naar de juiste formatie tegen een 4-4-2 spelend RKDVC. Vele malen hebben wij het hier over gehad. Onze eigen speelstijl en wijze bleef gehandhaafd. Onder weersomstandigheden waar zelfs de ijsberen op Anartica het koud van zouden krijgen, bezorgde OJC en RKDVC in ieder geval wat warmte van het spel.
De openingsfase was al gelijk genieten. Afgelopen zaterdag was het begin nog dramatisch maar vandaag werd er vanaf de eerste seconde strijd en beleving geleverd. OJC begon met veel druk op RKDVC en had daar ontzettend veel moeite mee. Iedereen zorgde voor druk en ondersteunde elkaar in de vrijgekomen ruimtes. Tot kleine kansen leidde dit. David met een vrije trap, kleine kansjes voor Maikel en Marijn maar tot een hele grote kans leidde dit nog niet. RKDVC kreeg ook wat kansjes. Het tempo lag ontzettend hoog en wat vanaf de zijkant mooi was om te zien, was het lef wat OJC hanteerde om echt te blijven voetballen terwijl ook RKDVC druk aan het zetten was.

Alle manieren van opbouwen werden gespeeld via de achterhoede met vandaag Max, Bart, David, Youp en Floris en de laatste fasen Ruben speelde de aanvallers aan maar ook het middenveld.
Vlak voor rust voelde een speler van RKDVC een doelpunt aankomen nadat de spits alleen voor Tim was verschenen. Hier trad Tim zoals vaker dit seizoen goed op.
Zouden wij het de 2e helft ook goed kunnen houden tegen een team wat 2 niveau's hoger speelt. Het antwoord werd snel gegeven in de 2e helft.
OJC bleef georganiseerd druk zetten. Wat al snel resulteerde in een schot op de paal van Joost. Sten en Brian dekte goed door waarbij Daan de ruimtes controleerde. Na druk zetten van Sten was het Raul die de bal terug speelde op Sten die de knappe 1-0 voorsprong op het bord zette. Kort daarna was het al gelijk. Een aanval over de vleugels gevolgd met een voorzet werd op zijn 'Thesker' achter Tim gegleden door David.

OJC liet het hier niet bij zitten, RKDVC ging anders opbouwen en OJC ging daardoor anders drukzetten. Dit lukte zoals veel dingen vandaag erg goed. Na een mooie aanval was het Maikel die de bal voor gaf was het Joost die als spits zijnde, zijn huidige vorm, voortzet. 2-1 Mede door een onfortuinlijke actie van de doelman aan Drunense zijde.
OJC vond het niet genoeg en speelde de beste wedstrijd tot dan toe van het seizoen. 2e helft werden er nauwelijks kansen weggegeven op een aantal afstand schoten na. OJC besliste de wedstrijd, na een goede individuele actie van Raul was het Joost die de bal in de verre hoek schoot.
Voor het meegereisde publiek was het genieten geblazen. OJC speelde tegen een voetballende ploeg en liet door middel van eenheid en erg goed voetbal zien tot wat het in staat is. Grote complimenten over de wijze waarop deze wedstrijd is gespeeld. Zeker na de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Helaas telt deze niet mee in de competitie, maar geeft houvast richting zaterdag waar er een heuse topper op het programma staat uit tegen Wieldrecht. Hierbij is het ontzettende belangrijk om dezelfde energie, insteek, felheid, voetballend vermogen en beleving op de mat te brengen voor een positief resultaat!
Man of the match: Brian Schippers