OJC JO15-3 verliest topduel van zichzelf

NOAD'32 JO15-1
OJC ROSMALEN JO15-3
11-11-2017
3 - 1

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Rosmalen, A.H. (Alex) van
Hoe schrijf je een objectief verslag van een dergelijke wedstrijd. Iedereen zal het door een andere bril bekeken hebben. De lezing van de scheidsrechter zal een andere zijn dan die van ons, evenals dat de tegenstander een eigen versie van de waarheid zal hebben. Een dag na de wedstrijd als de emoties alweer wat gezakt zijn waag ik het er toch maar op om mijn/onze versie van het verhaal op te schrijven. De topper tegen twee ploegen die nog zonder puntverlies waren werd ontsierd door 5 gele kaarten waarvan 4 voor OJC. De scheidsrechten, die nog wel de naam Van Rosmalen draagt, liet de wedstrijd volledig ontsporen. Hoe kon het zover komen.

De oorzaak ligt mijns inziens dat de scheidsrechter het spel van onze spits Teun niet kon waarderen. Teun, groot en sterk, gebruikt op faire wijze vaak zijn lichaam, als hij meer dan eens belaagd wordt door 1 of 2 tegenstanders. Dat is nooit een probleem maar in deze wedstrijd werden werkelijke alle ballen die in de buurt van Teun kwamen afgefloten. Hoewel de man verder prima floot, bleef zich dat ook in de 2e helft maar herhalen. Ook coach Johan, zelf KNVB scheidsrechter, riep regelmatig "scheidsie er is niet zoveel aan de hand hoor". Dit was echter tegen dovenmansoren. Als de wedstrijd spannend is en je staat met 2-1 achter en je wordt voor de 10e keer voor geen vergrijp terug gefloten, dan is het toch enigszins begrijpelijk dat daar dan door een speler op gereageerd wordt. Als je dan als volwassen man geen andere middelen hebt dan meteen maar kaarten te gaan trekken, dan vraag je om problemen. En die kwamen ook. Lex werd er als eerste voor 10 minuten afgestuurd, en 10 minuten later mocht Teun, die wederom nadat hij geen overtreding had gemaakt werd teruggefloten, er zelf vanaf. En wij leren de jongens echt om beslissingen van scheidsrechters te accepteren, en natuurlijk praten we niet goed dat Denzel zich laat gaan na een overtreding, en natuurlijk praten we niet goed dat ouders mopperen langs de kant, maar het één is het gevolg van het ander. De overtreding van Niek werd ook nog met geel bestraft, wat niet meer was dan een ongelukkige botsing. Dan had de overtreding op keeper Tjeu in de eerste helft ook geel moeten zijn, want ook daar kwam een Noad speler te laat. Aanvoerder Casper probeerde nog met man en macht om iedereen tot kalmte te manen, maar de vlam was in de pan geschoten. Jammer dat een dergelijke wedstrijd niet geleid wordt door een scheidsrechter die de emoties van een top-wedstrijd begrijpt.

Noad"32 zelf heeft een heel leuke ploeg, die met passie speelt en uiterst gevaarlijk is in de omschakeling. Voetballend waren wij de bovenliggende partij. De eerste 10 minuten werden we echter omver geblazen doordat NOAD'32 veel meer beleving toonde. Dit resulteerde al bijna in een vroege achterstand toen Bart een voorzet toucheerde, gelukkig bracht de lat nog redding. Niet veel later kwamen we door pech toch met 1-0 achter toen uit een scrimmage de bal op miraculeuze wijze achter Tjeu viel. Toen we eindelijk gingen voetballen werd NOAD geheel terug gedrongen en hebben ze uitsluitend nog wat lange ballen kunnen spelen. In de eerste fase van de tweede helft werd Noad zelfs helemaal overlopen, hetgeen al in de beginfase leidde tot een grote kans van Lex. Zijn inzet werd gepareerd door de uitstekende doelman. Toch was het NOAD die na een sporadische uitbraak op 2-0 kwam en dat is natuurlijk ook een kwaliteit. Echter binnen een minuut was het Denzel die de spanning terugbracht door met een vlammend schot te scoren na en uitstekende lange pass van Casper. Snel daarna viel de eerste gele kaart en hadden we ons zelf niet meer in bedwang. Als we gewoon rustig waren gebleven, dan hadden we zeker niet hoeven te verliezen. Dus in die zin hebben we ook onszelf te kort gedaan. Laat dat een les zijn, want een dergelijke scheidsrechter zul je nog wel vaker tegen komen. Alleen hadden we dit niet verwacht bij een keurige club als NOAD'32, waar we zelfs als trainers in de rust werden verwend met een kopje koffie in de kleedkamer.
 

Andere verslagen

Terug naar boven