JO17-3 verslikt zich in Beerse Boys JO17-1

01-01-1970
4-3

Beerse Boys JO17-1 - OJC JO17-3 4-3

Vandaag speelde onze mannen opnieuw een uitwedstrijd en dit keer tegen Beerse Boys. Onder herfstachtige omstandigheden floot de scheidsrechter om half 3 voor de aanvang van deze wedstrijd..

En al snel werd duidelijk dat dit geen makkelijke klus ging worden vandaag. De tegenstander zat er fel op en waren fysiek sterk. Onze mannen speelde weer veel te haastig en onzorgvuldig. De bal bleef niet in de ploeg en ze leden veel te veel balverlies. Als in een flipperkast vloog de bal heen en weer en telkens had de tegenstander daar voordeel mee. De kansjes voor onze mannen waren makkelijk op 1 hand te tellen en als er al een doelpunt moest vallen, maakte Beerse Boys daar de meeste kans op. Meestal trekt het spel in de loop van de wedstrijd van onze mannen wel bij, echter vandaag niet. Het kwam dan ook niet als een verassing dat Beerse Boys in de 27e minuut met een mooie knal in de kruising op de 1-0 voorsprong kwam. Onze mannen konden geen vuist maken en het was paniekerig voetbal wat er voorgeschoteld werd. De mooiste kans van onze kant was die van Casper, die de bal na een corner snoeihard inkopte maar de keeper op zijn weg vond. Tot overmaat van ramp pakte opnieuw iemand een gele kaart wegens praten tegen de scheidsrechter en stonden onze mannen weer met 10 man voor 10 minuten. Wanneer dringt het eens door dat dat commentaar totaal overbodig is en je zo je team benadeeld? Met een 1-0 achterstand brak de rust aan tegen deze fysiek sterke tegenstander.

Terwijl de meeste toeschouwers nog niet aanwezig waren op het veld begon de 2e helft alweer. Hierdoor miste zij de 2-0 die al na 20 seconde spelen viel. Wederom door slecht inpassen en niet naar de bal komen pikte de tegenstander de bal makkelijk af en plaatse de bal over de keeper en verdubbelde de voorsprong. En toen in de 2e minuut een penalty werd gegeven, die wel heel makkelijk gegeven werd, leek een overwinning verder weg dan ooit. De penalty ging naast dus onze mannen leefde nog. In de 3e minuut kreeg Sami een kans maar die ging net naast. OJC speelde iets beter maar het was nog verre van het gewende niveau. In de 10e minuut viel de aansluitingstreffer van Kay, die na aangeven van Sami goed de bal tegen de touwen schoot voor de 2-1. Slechts een minuut later kregen onze mannen nog een gele kaart en een penalty tegen die vervolgens wel werd verzilverd en de stand van 3-1 op het scorebord bracht. Maar wederom stonden we met 10 man. In de 18e minuut werd het nog erger want door een snelle uitbraak werd het 4-1. Beerse Boys kreeg best veel kansen en onze jongens mogen van geluk spreken dat de schade nog beperkt bleef. Ze waren inmiddels met van alles bezig, mopperen op de wedstrijdleiding en op elkaar, behalve met het spel. Toch kwamen ze nog iets terug want uit een corner viel de 4-2. Het werd zelfs nog 4-3 doordat de keeper de bal door zijn handen en tegen zijn hoofd liet glijden en de bal zo achter de lijn zag rollen. Maar met nog 10 seconde te spelen was het te laat en verloren onze mannen de wedstrijd.

Het zat er vandaag niet in. Niemand zat lekker in de wedstrijd en we hebben niet veel kansen gekregen. Hopelijk leren onze mannen nu eens hun mond te houden tegen de wedstrijdleiding. Dit is al de 4e wedstrijd op rij dat er mensen met geel 10 minuten langs de kant moeten. Je benadeeld hiermee je team en het scheelt een hoop ergernis. Daarnaast is het volkomen nutteloos want de genomen beslissingen worden toch niet teruggedraaid. Tel voortaan eerst eens tot 10 voordat je iets zegt dat zal zeker schelen! Een kleine pleister op de wond is dat koploper Boxtel gelijk speelde, al kan dit ook als extra tegenvaller gezien worden. Jullie kunnen immers veel beter en met wat meer concentratie en inzet had dit verlies voorkomen kunnen worden. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys JO17-1. Hopelijk zien we dan weer het vertrouwde spel terug. Maar eerst nog 2 keer goed serieus trainen is geen overbodige luxe. Tot volgende week!