Ook DSC JO15-1 delft het onderspit tegen OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

In deze competitie wist OJC JO15-2 tot nu toe in drie van de vijf wedstrijden een overwinning in de wacht te slepen en deed zichzelf daarmee toch wel te kort. Tegen en bij DSC moest alles gegeven gaan worden om de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten en zo de aansluiting met de top te behouden. Nog steeds waren Senn, Tim en Tony niet van de partij en mochten Gio en Lars vd M. hoogstens één helft meespelen.

In de stromende regen trok OJC meteen het spel naar zich toe, zoals de afgelopen weken iedere keer het geval was. Er was wel een verschil. Verdedigend liep het in deze wedstrijd niet zoals we de afgelopen weken gewend waren. Daarom was het maar goed dat Luuk Vogels al binnen twee minuten bij de les was en een tegenstander, die alleen op hem af kwam, het scoren wist te beletten. En zo kreeg DSC in de eerste helft nog meer van deze mogelijkheden. Iedere keer ingeleid door onnodig balverlies bij het uitverdedigen. Voor het overige was het OJC dat de klok sloeg. Diverse uitstekende aanvallen werden opgezet en het kostte de gastheren steeds meer moeite om doelpunten te voorkomen.

Na 10 minuten was het raak. Max wervelde aan de linkerkant langs diverse tegenstanders, zoals hij dat in deze wedstrijd vaker deed, en plaatste de bal voor het doel. Sven reageerde uitstekend, kwam achter zijn man uit en scoorde. Een prachtig doelpunt, maar helaas dacht de grensrechter er anders over en constateerde buitenspel.

In de 21e minuut kreeg OJC eindelijk wat het al de hele tijd verdiende. Na een van zijn vele sterke acties legde Dylan de bal terug op de goed opgekomen Ralf. Die gaf vervolgens een prachtige lange bal op Max, die de 0-1 binnenkopte. Om de een of andere reden sloop er toen een soort gemakzucht in het spel van OJC. Met name in de verdediging waren er spelers die veel balverlies leden door het ploegbelang wat uit het oog te verliezen en er een eigen wedstrijdje van maakten. Luuk moest diverse keren handelend optreden om de cadeautjes die DSC in die fase aan de lopende band kreeg onschadelijk te maken. Een doelpunt hing in de lucht, maar uiteindelijk was het OJC dat vlak voor de rust de score wist uit te breiden. Sven kwam goed uit de spits in de bal, werd aangespeeld, draaide weg en gaf een schitterende steekbal op Sander, die razendsnel de spitspositie had overgenomen. Hij hield het hoofd koel en scoorde 0-2.

De tweede helft begon net zo rommelig als de eerste eindigde, blijkbaar had niet iedereen de afspraken die gemaakt waren in de kleedkamer begrepen. Na een wissel, Tim Janssen uit JO15-3 kwam in het veld, en enkele omzettingen begon OJC weer te spelen zoals het hoort. DSC kwam af en toe nog voor het doel van de bezoekers, maar behoudens een scrimmage werd het geen moment meer gevaarlijk. In de 50e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Sander brak door aan de linkerkant, speelde zich netjes vrij en trok de bal voor het doel, waar Lars vd M. goed naar binnen kwam en 0-3 aantekende.

De wedstrijd was gespeeld, OJC kreeg nog diverse mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak in de slotfase. DSC bleef hard werken, maar OJC was een klasse beter en gaf niets meer weg.

Toen de uitstekende leidende scheidsrechter voor het einde floot, was de derde opeenvolgende zege een feit. Volgende week Wilhelmina thuis. Met de goede spelopvatting liggen er voor OJC JO15-2 zeker kansen om de punten in de wacht te slepen.