JO17-3 herpakt zich tegen Spoordonkse Boys JO17-1

01-01-1970
8-2

OJC JO17-3 - Spoordonkse Boys JO17-1 8-2

Na de nederlaag van vorige week, was vandaag Spoordonkse Boys de tegenstander van onze jongens. De koploper Boxtel speelde vorige week ook gelijk dus het verschil is 3 punten. En met deze topper die voor volgende week gepland staat in het achterhoofd, was het vandaag een uitgelezen kans om aan het doelsaldo te gaan werken..

Onze mannen begonnen in ieder geval fanatiek en fel aan de wedstrijd. Ze kregen al meteen door druk zetten een paar kansen maar een vroeg doelpunt bleef uit. Onze jongens mochten voetballen van de tegenstander en dat werd dan ook gedaan. In de 9e minuut viel de 1-0 door een eigen doelpunt, maar wel omdat er flink druk gezet werd op de verdediging van de tegenpartij. Na de 1-0 zakte het spel van onze mannen weer in, het werd weer slordiger en gehaast terwijl hier helemaal geen reden voor was. Spoordonk was niet bij machte om hiervan te profiteren. De kansjes die OJC kreeg werden ook niet benut en gingen naast of over het doel. Zo liep de 1e helft naar het einde. In de 38e minuut viel dan toch nog de 2-0. Na een mooie aanval stapte Yannick slim over de bal en Sami twijfelde niet en schoot de bal tegen de touwen. Met een ruststand van 2-0 werd de kleedkamer en de warme kantine opgezocht.

De 2e helft was van een heel ander kaliber. Onze mannen heerste op het veld en de tegenstander had niks in te brengen. Het was eenrichtingsverkeer en we hoefde dan ook niet lang op de 3-0 te wachten van Sami, die de bal binnenkant paal binnen schoot. Er werd heel goed gecombineerd en het was een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. In de 7e minuut scoorde Dave op fraaie wijze de 4-0, nadat op even fraaie wijze de bal lekker rond ging tussen Sami, Mike en Claudyo. OJC deelde de lakens uit deze helft en ze gingen door. In de 14e minuut was het Appie die knap de keeper passeerde voor de 5-0 met dank aan samenspel tussen Robin, Claudyo en Dave. Slechts 2 minuten later was het weer raak, wederom door Appie en de 6-0 was een feit. In de 27e minuut gaf Mike de bal hard voor en via de tegenstander belande de bal in het net voor de 7-0. Het liep lekker bij onze mannen maar de onzorgvuldigheid sloop erin bij deze stand. Spoordonk had al een hele grote kans laten liggen maar in de 34e minuut werd het dan toch totaal onnodig 7-1. Echter, in de 36e minuut werd deze fout weer rechtgetrokken. Claudyo kwam van ver over de linkse kant, was sneller dan zijn tegenstander en bleef vervolgens goed kijken. Hij zag dat Sami mee was gelopen, gaf hem de bal precies op maat en de 8-1 was een feit. Toch viel de 8-2 ook nog in de 39e minuut maar de winst en de 3 punten bleven terecht in Rosmalen vandaag.

Volgende week dus de wedstrijd tegen de koploper Boxtel. We spelen dan een uitwedstijd en volgens schema begint deze om 15.00 uur dus vertrekken we om 13.45 uur. Tot volgende week!