Terechte winst voor de MO19-1

01-01-1970
3-0

Winst voor de meiden en een verdiende overwinning.

Vandaag mochten we aantreden tegen de meiden van FC Eindhoven AV MO19-1 die net als ons onderaan bengelen met 3 punten die ze mee hadden genomen bij Papendrecht waar wij onterecht hadden verloren. Dus volgens de wet van Bartje zouden we tegen deze tegenstander lekker kunnen voetballen. En inderdaad het was een lekker pot voetbal waar alles inzat, passie, vechtlust en inzet van beide teams.

Naar 2 weken rust en een oefenwedstrijd tegen Kerkwijk (1-1) waren de meiden er klaar voor, en wilde ze wel eens een keertje de drie punten thuis houden. Dachten we dat we eindelijk een lege ziekenboeg hadden kwam het nieuws dat Amber voorlopig is uitgeschakeld door een oude blessure, kreeg tot overmaat van ramp Linda een ongeluk en mocht ook niet spelen. Gelukkig mocht Nina weer eens spelen al waren het maar 15 minuten.

We begonnen vandaag sterk want het waren Jacklyn en Maudy die in de 2 minuut een mooi kans creëerde de voorzet van Jacklyn en de kans van Maudy die net doel miste. Maar Eindhoven dacht wat jullie kunnen kunnen wij ook, maar die stuitte op Mirna Het was Maudy wederom in de 9e minuut die voorlangs schoot. Door alle druk die wij op Eindhoven zette kwamen er ook kansen voor Eindhoven een leep balletje dat achter de verdediging plofte werdt opgepakt door de spits van Eindhoven die naast schoot. Het spel ging op en neer waar de Rood Zwarte net iets beter waren. Maar het was Eindhoven die op voorsprong kwamen dachten ze, maar het was buitenspel. In de 40 minuut was het Jacklyn die het van afstand probeerde maar miste. Het was de goed keepende Mirna die in de 44 minuut zorgde dat we gewoon met 0-0 gingen rusten.

In de rust werden de meiden op scherp gezet en om warm te worden, want de temperatuur was gezakt naar 5 graden dus het was koud.

Onze meiden begonnen dan ook sterk aan de 2e helft het was Assala die in de 47 minuut maar net miste om de Rood Zwarte op voorsprong te brengen. Soms zijn er momenten dat ook deze verslaggever even naar het toilet moet, toen ik weg ging zei ik nog tegen Hans als ik op de wc ben scoren ze. En inderdaad het was een corner genomen door de uitstekend spelende Maudy die door Quinty werd aangenomen en vanuit de draai fraai werdt ingetikt 1-0. Ik werd dan ook meteen terug gestuurd naar de wc door onze hondstrouwe supporters. Maar wie maakt dan het verslag ?
De meiden waren los Serita liep zich de longen uit haar lijf op het midden veld, de verdediging stond als een huis. Dus dit kon niet meer mis gaan. In de 55 minuut schoot Assala maar net naast dit deed Quinty in de 63e minuut dunnetjes over. Het duurde tot de 72e minuut dat Mirna weer eens aan de bak moest en goed redding bracht. Waar blijft die 2e zeiden we tegen elkaar langs de lijn, die kwam van Assala die hem verdiende want die was meerdere keren gevaarlijk geweest maar miste net de scherpte. Maar in de 81 was ze er als de kippen bij toen de keepster van Eindhoven haar eerste foutje maakte en over de bal heen dook en Assala de 2-0 binnen schoot. Nog geen 2 minuten later had ze de 3-0 op de schoen naar een prachtige actie van Quinty maar ze mistte dit keer het doel.
Eindhoven had net voor tijd nog een kas die net naast ging. Het slot accoord was voor de stille kracht van het team, de altijd hard werkende Renate schoot van ruim 20 meter de bal tegen de touwen, een strakke droge knal in de boven hoek bracht de eindstand op het bord 3-0.