Overwinning op BMC levert OJC 5 tweede driepunter op

01-01-1970
01:00

Na de vervelende nederlaag uit tegen OSC vorige week, heeft OJC 5 de rug gerecht en weer een overwinning geboekt. Tegen BMC werd het 2-0.

Zet een stap buiten de deuren van de kleedkamers en men weet meteen het grootste obstakel deze wedstrijd: de wind. Deze lag languit over het veld, als een spits die net had geprobeerd Jordy te passeren. De eerste helft hadden we de wind in de rug.

En dat was duidelijk ook! De thuisploeg (er werd op de Groote Wielen gespeeld) zat kort op de tegenstander, die het daar zeer lastig mee had. Al na een kwartier kreeg het een opgelegde kans, maar Sander werd op de rand van het strafschopgebied onderuitgehaald. BMC kwam er genadig vanaf, met een vrije trap en slechts een gele kaart.

Rob had de opmerkelijke beslissing genomen om Niels in de spits te zetten, maar de boomlange speler deed het uiterst bekwaam. Met zijn grote lichaam hield hij de bal goed vast en met zijn inzet maakte hij het de verdedigers knap lastig. Het grootste gevaar kwam echter uit corners, waaruit ook de eerste goal kwam.

Er was nogal wat discussie over de makelij van het doelpunt, dus ik wil hier graag duidelijkheid over scheppen. Ik heb zodoende de beelden van de aanwezige cameraploeg bekeken, maar deze bleken niet toereikend. Ook doellijntechnologie is nog niet aanwezig op dit niveau. Net als voor het WK vind de KNVB het nog een te grote stap om beslissingen in de 3e klasse te laten nemen door een robot. Er staat ook zoveel op het spel.

En dus moet er met het blote oog geanalyseerd worden. Wat mij betreft zit het zo: als de kopbal er zelf nog niet inzat, waarom zou de verdediger de bal dan alsnog in het doel trappen? Dat is gewoon niet logisch. De goal komt dus op naam van Tim.

Daardoor ging de ploeg met een voorsprong de rust in, wetende dat het de tweede helft de wind van voren zou krijgen. Dit leverde de mannen uit Berlicum echter maar weinig kansen op. Dat scheelde echter niet veel toen de nummer 11 Jordy voorbij durfde te spelen. Op zich logisch dat hij het probeerde, behalve als je weet hoe de verdediger dit meestal oplost. En we weten allemaal hoe hij dit deed.

Door de minieme voorsprong bleef het echter spannend, maar gelukkig bleef dit niet de gehele wedstrijd zo. De ingevallen Stan draaide zich op het middenveld knap vrij uit de greep van zijn tegenstander en stuurde met een leep balletje buitenspeler Tom weg. Oog in oog met de doelman bleef hij ijzig kalm, en schoot de bal rustig tegen het net: 2-0.

Een wedstrijd waarin, zeker de tweede helft, vooral gevochten moest worden voor elke meter, werd dus beslist in zeer subtiele schoonheid. Daarmee bleek de wedstrijd definitief beslist, want OJC ging alleen maar beter spelen na het doelpunt, en gaf niets meer weg.

Het levert weer drie punten op, waardoor we er nu acht hebben! Wie had dat durven dromen na de dramatische start? We zullen onze ambities dus moet verhogen. Te beginnen volgende week in de lastige wedstrijd tegen Alem.