De jaren gaan tellen bij OJC 10

OJC ROSMALEN 10
Emplina 5
19-11-2017
2 - 2

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Dartel, Cor van
ROSMALEN - Op het immer tochtige sportpark de Groote Wielen stond vandaag de polderderby tussen het Tiende en Emplina op programma. De twee teams vochten al vele duels uit in de afgelopen jaren, en het treffen tussen de twee teams gevuld met polderratten staat garant voor spektakel. In de onderlinge duels lopen de emoties vaak hoog op en dus besloot de Don vandaag geen halve maatregelen te treffen en de met vertrouwen gevulde bidon van keeper Bogaerts te voorzien van enkele tabletten melatonine.

Met een zeer beduusde Bogaerts in de goal wist aanvoerder Vos de tos in voordelige richting voor onze derdehelftmusketiers te sturen. Een goed begin is het halve werk zo luidt het gezegde, maar de praktijk bleek vandaag anders. In de eerste 15 minuten ontvouwde zich een schouwspel van werkelijk dramatisch niveau. Bij diverse toeschouwers sprongen de tranen spontaan in de ogen. De immer onverschrokken roodzwarten lieten niks zien van de bravoure waarmee aan het begin van dit seizoen nog tegenstander na tegenstander aan de zegekar werd geregen. Van positiespel was geen sprake, van overtuiging nog minder. Emplina bleek zich prima aan dit niveau aan te passen waardoor de voorstelling van beide elftallen niet om aan te gluren was.

Met dit spelbeeld hadden Vek (toch docent Management en Organisatie) en Van Lith het achterin zwaar en het was dan ook niet geheel verassend dat Emplina kon profiteren van een gebrekkige organisatie achterin bij OJC10. Geheel vrij konden blauwgelen de 0-1 binnen tikken. Niet veel later leek er even sprake van een lichtpuntje aan de zijde van OJC10. Bij gebrek aan ballen op het middenveld besloot Van Keijzerswaard maar eens onderzoek te gaan doen naar de mogelijkheden in de diepte. Van Lith had dit direct door en speelde de bal achter de Empelse verdediging. Tot zijn grote verbazing wist Van Keijzerswaard voor het eerst dit seizoen gevaarlijk voor de goal te worden. Van de Bergh zag hier wel heil in en besloot mee in de diepte te vertrekken. Deze kreeg de bal, maar besloot onzelfzuchtig de bal af te leggen op Van Veghel. De spits had echter zoveel vertrouwen in de rechtsbuiten en rechtshalf dat hij deze bal niet meer verwachtte en vervolgens de eerste kans van het tiende kansloos om zeep hielp.

Terwijl de 22 mannen op het veld onbewogen voort ploeterde richting het rustsignaal moest Van Keijzerswaard de strijd staken door een klassieke hamstring blessure en wist Van Veghel nog 1 keer mooi uit te halen op het Empelse doel. Daar trof hij echter de uitstekende keepende goalie van de blauwgelen en dus zat er niks anders op dan met een achterstand te gaan rusten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld eigenlijk nauwelijks en bleef het een pijniging aan de ogen van de toeschouwers op veld 7. Wat de heren precies aan het doen waren was niet duidelijk, maar dat het niet leek op voetballen stond buiten kuif. In de chaos die op voetbal moest lijken was het Van Zoggel die attent reageerde toen de bal via een verdediger van Empel voor zijn voeten kwam. De 1-1 was daarmee een feit ondanks de protesten van de kant van Empel. Even leek het er op dat de wedstrijd eindelijk los kwam. Binnen 5 minuten wist Empel met een vlijmscherpe aanval dwars de verdediging van onze helden te snijden. En zo was een nieuwe achterstand snel een feit. Bij OJC werd echter nog wat vertrouwen gevonden en de spitsen werden directer aangespeeld. Het was uiteindelijk spits Van Veghel die de bal wist binnen te werken en de stand gelijk wist te trekken.

Precies nu OJC een overwicht bleek te creeren op het veld, moest aanvoerder Vos het veld verlaten. Ook bij hem beginnen de jaartjes te tellen en zo raakte de ziekenboog langzaam vol. De inspiratie voor een derde doelpunt leek helemaal te vervliegen toen eerst Heurman het veld mocht verlaten na het wegtrappen van de bal nadat de uitstekend leidende arbiter had gefloten voor een overtreding. Toen even later ook de altijd nieuwsgierige Van Zoggel wilde onderzoeken hoe consequent de uitstekend leidende arbiter was, stonden onze roodzwarte helden nog maar met 9 man op het veld. De mannen van de Don bleven in deze fase knap overeind en het was Janissen die nog een opgelegde kans op de 3-2 wist te verprutsen.

Een uiterst teleurgestelde teammanager Tutti was na de wedstrijd helder in zijn analyse: "We wisten bij aanvang van dit seizoen dat de selectie vooral in de breedte wel eens aan de krappe kant zou zijn. Je kunt er dan wel een ' brede' speler als Van Engelen bij halen, maar dat dekt toch niet helemaal de lading. Als dan midden in de novemberdip spelers blessures krijgen dan is het dweilen met de kraan open. Het moge duidelijk zijn dat ik uitermate teleurgesteld ben in onze verzorger Smits, het is zijn taak om iedereen fit te houden nu de jaartjes beginnen te tellen.'

16' 0-1 Empelina
56' 1-1 Van Zoggel
59' 1-2 Empelina
69' 2-2 Van Zoggel

81' Geel: Heurman
86' Geel: Van Zoggel
 

Andere verslagen

Terug naar boven