JO17-3 teleurstellend in topper tegen Boxtel JO17-1

01-01-1970
6-1

Boxtel JO17-1 - OJC JO17-3 6-1

Vandaag vertrokken we vol goede moed richting Boxtel, om het om 14.30 uur op te nemen tegen de koploper. Het was koud en mistig op het hoofdveld in Boxtel alwaar de strijd plaats ging vinden. Bij winst kwamen onze mannen in punten gelijk en bij verlies, konden ze het winterkampioenschap vergeten…

Onze jongens startte vandaag in een 4-4-2 opstelling. Vooraf was het duidelijk dat de aanvoerder van Boxtel aardig uit de weg kon en dat ze enkele snelle spelers hadden. Dat wetende kon natuurlijk de opstelling aangepast worden maar de gewoonlijke 4-3-3 formatie was niet de start formatie. Bij sommige spelers bleek al snel dat ze deze opstelling niet gewend waren en niet wisten wat precies hun taken waren. De aanvoerder kreeg veel te veel ruimte en mocht bijna doen wat hij wilde. Max Maas werd gekoppeld aan de snelle rechtervleugel aanvaller van Boxtel maar vooral op het middenveld kwamen we meteen in de beginfase te kort. Er werd veel te gehaast gespeeld en ballen werden vanuit de verdediging blind naar voren geschoten. Boxtel maakte dan ook het spel en waren op alle punten onze mannen te snel af. Het duurde nog tot de 22e minuut totdat de 1-0 viel. De snelle rechtsbuiten wist Max voor te blijven en schoot de bal in de korte hoek binnen. Dit leek weer een keerpuntje in de wedstrijd want onze jongens kregen wat meer vat op de tegenstander. Mike stond op de aanvoerder waardoor deze minder ruimte kreeg en Boxtel wat minder ging presteren. In de 32e minuut maakte een speler van Boxtel hands en de scheidsrechter gaf een penalty. Robin nam plaats achter de bal en hij schoot de bal hard in de linkerhoek langs de keeper voor de 1-1. Na deze gelijkmaker was Boxtel even van slag en speelden onze jongens sterker. In de 39e minuut kreeg Kay een grote kans op de 1-2 maar de keeper lag goed in de weg en bleef de stand dus 1-1. Het leek erop dat dit de ruststand zou gaan worden maar dat was niet zo. Keeper Mike pakte een bal in zijn eigen 5 metergebied, liet de bal weer los en Boxtel profiteerde door de 1-2 binnen te schieten. Of Mike nou wel of niet gehinderd werd, de scheidsrechter telde het doelpunt en zo gingen we met een 2-1 achterstand de rust in.

Aan het eind van de 1e helft was Max Maas geblesseerd geraakt dus moest iemand anders de snelle rechtsbuiten zien te stoppen. Hiervoor werd Mike gekozen waardoor de aanvoerder weer veel te veel ruimte kreeg en het spel goed kon verdelen. Dit deed hij dan ook en de 2e helft was het gewoon eenrichtingsverkeer richting onze keeper. In de 3e minuut was Boxtel al meteen gevaarlijk door een lage voorzet vanaf de rechterkant. Dat deze speler deze voorzet mocht geven is al verwonderlijk. Niemand greep in maar gelukkig stond er niemand om de bal af te ronden. Een minuut later raakte de verdediging de bal totaal verkeerd en kon Max Leenstra nog net op tijd ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. De druk van Boxtel was hoog en na een aanval werd de bal heel slordig uitverdedigd. Na een schot op het doel kreeg Max Leenstra de bal op zijn hand binnen het 16-meter gebied en natuurlijk werd de penalty gegeven. Deze werd benut en de achterstand was 3-1. In de 7e minuut kreeg er weer iemand van onze jongens een gele kaart en stonden ze dus de volgende 10 minuten met een man minder. Er werden door onze jongens heel veel slordige fouten gemaakt. Ballen werden verkeerd en onzuiver ingespeeld of met een wilde trap zonder te kijken op goed geluk naar voren geschoten. Boxtel was veel beter en dat resulteerde in de 4-1 in de 20e minuut. Het leek wel of onze jongens de hoop opgegeven hadden en sommige voerden niet veel meer uit. Hierdoor werd het in de 23e minuut van de 2e helft 5-1. Er kreeg nog iemand een gele kaart van OJC kant na een overtreding van achteren en Boxtel kreeg even later nog een 2e penalty. Deze werd goed gestopt door Mike. Vlak hierna kreeg Mike in een duel een duw en moest geblesseerd het veld verlaten. Sami trok het keeperstenue aan voor de laatste 10 minuten. Het ontbrak onze mannen totaal aan duelkracht en ze lagen op de slachtbank. In de 39e minuut werd het zelfs nog 6-1, tevens eindstand van deze dramatische wedstrijd van onze jongens.

Ik denk dat velen zich wat anders voorgesteld hadden van deze wedstrijd. We zagen vandaag een sterk Boxtel en een slecht en inspiratieloos OJC. Het laatste kwartier van de 1e helft leek het goed te gaan maar helaas kon dat niet voortgezet worden. De nederlaag had zeker niet zo groot hoeven te zijn en we hopen dat dit geen gevolgen heeft voor de 2 resterende wedstrijden. Door dit verlies zijn onze jongens afgezakt naar een 3e plaats en de huidige nummer 4, Best Vooruit JO17-2, treffen we volgende week thuis. Hopelijk laten onze jongens dan weer zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Tot volgende week!