MO19-1 doet zichzelf tekort.

01-01-1970
1-0

Na de winst op Eindhoven stond vandaag de uitwedstrijd tegen Tricht op het programma, gezien de uitslagen van de afgelopen weken van deze ploeg moesten we een gelijkwaardige tegenstander treffen. Vandaag was Hans afwezig en hadden we nog steeds 2 spelers in de ziekenboeg namelijk Nina met haar schouder blessure en Linda met een ongelukje met haar scooter wat nog steeds teveel naweeën gaf om te kunnen spelen, tel daarbij op Renate met een pijnlijke knie en Britt die grieperig was dan heb je 80% van de verdediging op genoemd. Wel konden we weer beschikken over Amber die voldoende was hersteld om te kunnen spelen.

We begonnen de wedstrijd ruim 25 minuten later dan dat de bedoeling was, dus was het zaak voor de meiden om de spiertjes warm te houden.
Het waren dan ook de Rood Zwarte die als beste uit de startblokken kwamen in de eerste minuut was het Daniek die een mooi voorzet afleverde op het hoofd van Quinty die goed inkopte, maar jammer genoeg voor ons was het de verdediger op de lijn die debat kon weg werken, het visite kaartje was afgegeven want nog geen halve minuut later bracht Nicky Daniek in stelling maar die schoot recht op de keeper. Tricht was snel van de schrik bekomen want in de 4e minuut schoten ze op de keeper en in de 5e minuut bracht Mirna redding op een goed schot. Het spel golfde op en neer en in de 17e minuut dachten we daar komt hij Maudy schoot goed in maar de keepsters tikte de bal onder de lat net weg. Het was Jacklyn die in de 21 minuut op de keeper schoot.
Het was tijdens een omschakeling van dat we knullig de bal verspeelde op het midden veld waardoor Tricht in het zadel werd geholpen en de 1-0 kon aantekenen, in eerste instantie kon Mirna nog redding brengen maar de bal stuitte van het lichaam af recht voor de voeten van de spits die droog binnen schoot. Maar de meiden gingen niet bij de pakken neer zitten en gingen door met aanvallen, in de 23e minuut schoot Nicky op de keeper, dat deed Mila in de 28e minuut dunnetjes over. In de 30e minuut liet Tricht weer van zich horen want vanuit een corner werd er maar net naast gekopt. In de 32e was het weer Nicky die op de keeper schoot en in de 35e minuut schoot Quinty over.

Kortom 1e helft 9 kansen 0 doelpunten Tricht 5 kansen 1 doelpunt.

In de rust konden we dan ook alleen de meiden een hart onder de riem steken omdat er inzet, passie en vechtlust was dus meer kun je niet wensen, alleen doelpunten.

Het waren weer de Rood Zwarten die goed begonnen in de 47e minuut was de inzet van Quinty te slap om de keeper te verschalken, 49e minuut schoot Mila net naast. Het duurde tot de 58e minuut toen Tricht weer wat terug deed maar ook deze bal vloog naast. In de 60e minuut schoot Jacklyn recht op de keeper. In de 65e minuut was het Maudy die de bal vol raakte maar net naast schoot. Tricht gaf antwoord met een schot net naast, Assala was in de 70 minuut ontsnapt aan haar directe tegenstander maar stutte op de keepster van Tricht. Door de enige fout achterin kreeg Tricht de beste kans van de 2e helft maar schoot op de paal. Het laatste wapenfeit van OJC kwam van Jacklyn maar die schoot weer op de keeper. De redding van de dag kwam op naam van Mirna die vlak voor tijd een bal uit de kruising tikte.

Kortom in de 2e helft 6 kansen geen doelpunten Tricht 4 kansen 0 doelpunten.

Jammer genoeg hebben het net niet kunnen vinden, maar wel hebben we aangetoond dat we tegen gelijkwaardige tegenstanders ons vrouwtje staan en lekker mee kunnen doen. Wel jammer was dat het voor mij de laatste wedstrijd was dat ik Daniek zag voetballen, vanaf de E hebben we samen leuke tijden mee gemaakt, maar nu gaat ze volgende week haar laatste wedstrijd spelen en haar voetbalschoenen aan de wilgen hangen, ik zal je missen Witte Tornado

Complimenten naar de meiden voor hun inzet en passie en vechtlust, jammer genoeg geen punten maar wel een goed gevoel.