JO17-5 maakt het kampioen lastig

01-01-1970
01:00

We spelen vandaag de laatste wedstrijd uit deze najaarscompetitie. Tegenstander Unitas ’59 JO17-4, dat nog 2 wedstrijden te spelen heeft, is bij winst kampioen. Van de huidige nummer twee (Taxandria JO17-2) hebben we ook al drie punten gepakt, dus ons streven is om de tegenstander van vandaag nog geen kampioen te laten worden. Naast de langdurig geblesseerde Nander hebben ook Max en Sem zich geblesseerd afgemeld. Pim en Lars zijn wel in hun wedstrijdkleding aanwezig, maar blijken toch niet fit genoeg om vandaag speelminuten te maken.

Het is vandaag koud en de handschoenen (en muts) gaan aan. Gelukkig blijft de voorspelde natte sneeuw uit, maar een storm steekt er wel op aan het begin van de wedstrijd. Een storm van Unitas-aanvallen wel te verstaan. Het lijkt erop dat ze snel een voorsprong willen forceren en zo het kampioenschap kunnen gaan vieren. Ondanks de vele aanvallen wordt er niet gescoord, met name doordat het vizier van de Unitas-aanvaller te hoog gericht stond. De OJC-defensie bleef overeind, soms met hangen en wurgen. En vaker kwamen we op de helft van de tegenstander. Tom vM stuurde Mika diep, maar op zijn voorzet was gelegenheidsspits Salah net te laat. Ook Julius kon, vanaf het middenveld ondersteund door Stijn, regelmatig de diepte ingestuurd worden. Daar lagen ook de mogelijkheden. Als wij balverlies leden in de aanval, counterde de tegenstander razendsnel. Zo ook in de 25e minuut. Tel daarbij dat we iets te slap ingrepen en de 0-1 tussenstand staat op het scorebord. Gezien het wedstrijdbeeld ook verdiend. We denken met deze geringe achterstand te gaan rusten, maar in de slotminuut krijgen we de bal in het zestienmetergebied niet weg en geven de bal op een presenteerblaadje aan de Unitas-spits. Ruststand 0-2.

De tweede treffer is een kleine domper maar in de rust geven we aan dat er een prima wedstrijd wordt gespeeld. Jip vervangt Mika en gaat in de spits spelen. Met zijn snelheid moet hij gevaar stichten. Na vijf minuten spelen verstuurd Koen een diepe bal. Jip reageert alert en schiet de bal beheerst langs de keeper (1-2). We komen meer en meer op de helft van de tegenstander en spelen verzorgd combinatievoetbal. Maar de tegenstander is niet voor niets de koploper dus blijven hun aanvallen ook gevaar opleveren voor ons doel. In minuut 50 scoren ze 1-3. Vanaf rand zestien wordt de bal in de uiterste hoek geschoten. We blijven daarna geconcentreerd voetballen en waar mogelijk de aanval zoeken. Het wedstrijdbeeld gaat in deze tweede helft op en neer. Tom redt ons in deze fase met enkele knappe saves. Ook zijn er momenten dat de Unitas-verdedigers de bal uit uiterste nood maar ver weg schieten. De laatste tien minuten gaan we achterin één-op-één spelen. Roel schuift door, en versterkt zo het middenveld. De klus achterin wordt geklaard door Joppe, Mats en Tijn. In de 75e minuut wordt Jip aangespeeld aan de linkerkant van het strafschopgebied. Na tweed man gepasseerd te hebben, verkleint hij de achterstand nogmaals (2-3). Enig gemor van de Unitas-reservebank is hoorbaar. Reden hiervoor is dat het de eerste keer is deze najaarscompetitie dat ze meer dan 1 doelpunt tegen krijgen. In de resterende minuten zit er niet meer in. Eindstand 2-3.

We hebben vandaag tegen de sterkste tegenstander in deze competitie gespeeld. Unitas ’59 JO17-4, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap.
Ondanks de sterke tegenstand bleven we vandaag goed spelen, en scoren we als enige team tweemaal tegen de kampioen. Voor ons was het dan ook de beste wedstrijd tot nu toe (in de 2e helft ‘winnen’ we toch met 2-1 !!). Nu gaan we de winterstop in, met enkele oefenwedstrijden tegen andere OJC teams.