OJC 5 houdt de punten in Rosmalen tegen Alem

OJC ROSMALEN 5
Alem 2
03-12-2017
2 - 1

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Smolders, M.G.A.M. (Marco)
Voor de tweede week op rij heeft OJC 5 een overwinning geboekt. Ook Alem kon niet op tegen de onverzettelijke Rosmalenaren, die met 2-1 wonnen.

Formulier

Vraag 1 - Uw team speelt aanstaande zondag op sportpark de Groote Wielen tegen het vijfde elftal van onze club OJC Rosmalen. Op wat voor ondergrond speelt u het liefst?
O Kunstgras
O Natuurgras

Doordat bovenstaand formulier echter niet goed of niet volledig was ingevuld door Alem, moest dat de dag zelf nog besloten worden. Aanvankelijk zouden we op het modderige veld 7 moeten spelen, een vooruitzicht waar we niet perse vrolijk van werden. Waar we wél vrolijk van werden was de mededeling van de scheidsrechter dat er een kunstgrasveld vrij was. De mannen uit Alem, waar de tijd heeft stilgestaan, hadden van het fenomeen kunstgras echter nog niet gehoord, en ‘besloten’ zodoende dat de wedstrijd alsnog op veld 7 gespeeld moest worden.

Veld 7 heeft in de loop der jaren al veel moeten doorstaan, iets wat vooral te zien is in de periode richting de winterstop. Met grote gaten, sporen van slidings en meer modder dan gras paste het veld natuurlijk wel prima bij het niveau van de wedstrijd die erop gespeeld zou gaan worden.

Sander was niet van plan om zich door het matige spel van beide ploegen te beperken tot simpele tackles en risicoloze passes. Toen hij met de bal aan de voet het doel in zicht kreeg bedacht hij zich geen moment. Hij bracht zijn rechterschoen naar de bal en stuurde het precies de juiste richting in, over de keeper en in het doel: 1-0.

Dan even iets anders. Enkele jaren geleden was de rechtsback van OJC 5 op vakantie in Azië. Toen hij daar in het Tibetaanse gebergte liep kwam hij een kale monnik tegen. Met een dreigende urgentie kwam de wijze man met zijn oranje mantel op hem af en sprak de woorden, ‘Als je doet wat je moet doen, en je doet het goed, dan ben je een goeie.’

Jarenlang heeft hij succesvol zijn leven geleefd volgens deze spreuk. Tot deze wedstrijd, toen hij bij een tegenaanval van Alem niet alles wat hij moest doen goed deed. Betekent dat dan meteen dat hij geen goeie meer is? Nee, dat natuurlijk niet. Maar het stond wel 1-1.

Met deze tegenslag kwam een overwinning in serieus gevaar, maar OJC scoorde nog voor het laatste fluitsignaal. Twee van origine centrale verdedigers combineerden zich een weg naar de 2-1. Eerst verstuurde Jasper als een volleerd middenvelder met buitenkant voet een pass de diepte in, daarna rondde Niels als een gewinterde spits met uiterste precisie af.

De voorsprong was weer intact en werd niet meer weggegeven. Daarmee wordt door OJC 5 voor het eerst dit seizoen twee overwinningen op rij geboekt. Volgende week kunnen dat er drie worden als de leuke uitwedstrijd tegen TEC op het programma staat.
 

Andere verslagen

Terug naar boven