De laatste wedstrijd van het jaar

01-01-1970
1-1

Het was de laatste wedstrijd van het jaar, en zoals altijd was het de vraag welke meiden zijn er wel en wie niet. Nou het was weer passen en meten, want vandaag waren Linda, Jacklyn, Bibi, Amber en natuurlijk Daniek die gestopt is. 11 Meiden is wat weinig dus snel opzoek naar versterking, gelukkig wil Britt van de MO17-1 altijd wel voetballen als ze kan en Corinda van de MO19-2 deze twee meiden waren vandaag bereid ons te versterken tegen GJS MO19-1. Een team dat gezien de uitslagen onweer net zo sterk als ons moet zijn, mits we op volle oorlog sterkte zijn.

Vorige week hadden de meiden rust gekregen van koning winter en ook de trainingen waren deze week niet doorgegaan. Dus de meiden moesten dus wel uitgerust zijn. Dus op weg naar naar GJS.

De wedstrijd begon zoals we graag willen, de meiden gingen vol in de aanval en er werdt zelfs rond gespeeld, de rust werd bewaard en het balletje liep lekker rond de spitsen hadden opdracht gekregen te kaatsen op de opkomende middenvelder en dat werd in de 4e minuut gedaan Mila werd in stelling gebracht en die schoot maar net over. De meiden bleven voetballen wat weer een kans opleverde Nicky kreeg een kans in de 9e minuut en miste. En dan gaat het weer spoken het zal toch niet weer zo’n wedstrijd worden met teveel gemiste kansen. In de 13e minuut ging Maudy aan de haal op de vleugel en combineerde met Nicky die Maudy weer aanspeelde die een strakke voorzet gaf waarop Britt Heijmans maar nipt de bal niet kon aanraken om hem in tikken. Het eerste wapen feit van GJS was in de 18e minuut gelukkig voor ons kon Wendy de bal voor de lijn weghalen en kon Mirna de afgevallen bal die in de hoek werd gepoeierd naast tikken. In de 24e minuut mocht Mirna wederom haar kunsten vertonen en de bal pakken. Vanuit de doel trap werdt Corinda weggestuurd die zich goed losmaakte van haar tegenstander en net iets te zwak inschoot. De volgende kans kwam op naam van Mila in de 27e minuut een goed schot dat gepakt werd door de keeper. Nog geen minuut later was het Quinty die op de keepers schoot. GJS kwam er goed uit met een snelle counter waarop Mirna perfect op reageerde en haar goal schoon hield. De laatste kans was het Maudy die miste.

Ruststand 0-0

In de rust werd het wazige fluiten van de scheidsrechter nog even besproken en de kleine foutjes die er werden gemaakt, want de laatste 20 minuten was het geen voetbal meer, we waren bezig met het naar voren rammen van de bal. In de 2e helft probeerde de meiden de draad weer op te pakken maar het was GJS die in de 50 minuut een kans kreeg op de 1-0 maar ze vonden Mirna op hun weg. De 2 helft werd steeds chaotischer een de scheids had daar een aandeel in, veel wazige beslissingen en te partijdig. Mirna moest zich tot het uiterste strekken om een bal uit de hoek tikken om een achterstand te voorkomen. Toch kwamen we achter met 1-0 door een eigen doelpunt van Britt Vd Berg, die viel doordat er duidelijk hands werd gemaakt waarop onze spelers stil bleven staan en Britt ongelukkig de bal onder de lat schoof. Nog geen minuut later konden we Renate bijeen rapen die de ene tik naar de andere kreeg. Maar haar rust was van korte duur want een paar minuten kwam Nina van het veld met haar schouder uit de kom, gelukkig konden we hem erin ploppen, Cerita zat er doorheen dus was het even schuiven met de poppetjes. In de 32e minuut kregen we eindelijk een vrije trap die Mila maar net overschoot, meteen erna schoot GJS de bal net naast. In de 38e minuut was het Nicky de de bal in het zijnet schoot. Cerita kon niet echt meer maar Wendy was totaal leeg dus toch maar weer erin. En het bleek een gouden wissel te zijn Assala kwam dit keer goed los van haar directe tegenstander de 2e tegenstander werd voorbij gelopen waarop ze van de achterlijn de bal liet belanden op de voet van Cerita die niet twijfelde en de 1-1 binnen schoot. Het laatste wapenfeit was van de rood zwarten Cerita bracht Maudy in stelling die vandaag weer een marathon had gelopen op de rechter flank maar die had de kracht niet meer om de bal binnen te schuiven.

Eindstand 1-1
Wij bedanken de Corinda en Britt voor hun bijdrage van vandaag, en meiden het was een wedstrijd waar gevochten werd voor elke meter en waar iedereen een stapje extra deed voor elkaar.