Geen paniek bij OJC 10

OJC ROSMALEN 10
Sint Michielsgestel 6
17-12-2017
3-0

Basis spelers:

ROSMALEN - Na een lange periode van afgelastingen en winterse ontberingen stond deze zondagochtend een kraker op het programma voor onze derdehelft musketiers van het tiende. De tegenstander van vandaag had een imposante reeks van 5 overwinningen op rij neergezet voor dit treffen met onze chronische onderbetaalde helden. Toch deed dit geen afbreuk aan het zelfvertrouwen van onze roodzwarte gestreepte kroegtijgers, zo bleek uit de korte doch daadkrachtige reactie van Van Keijzerswaard aan onze plaatselijke reporter: "geen paniek".

Hoewel er geen paniek was bij Van Keijzerswaard, had teammanager Tutti toch wat twijfels bij aanvang van de wedstrijd. "Het is dit jaar iedere keer puzzelen voor de wedstrijden, gelukkig hebben we weer beroep kunnen doen op onze connecties bij [stift] Randstad, maar deze situatie is natuurlijk niet houdbaar. Daarom heb ik in overleg met het bestuur besloten dat we deze winter alle mogelijke middelen aan zullen spreken om een winterse transfer te bewerkstelligen. We zoeken vooral versterkingen in de breedte tijdens de derde helft."

Na wat puzzelen met de diverse versterkingen waarop het tiende vandaag een beroep mocht doen werd vandaag gekozen voor een experimentele 1-4-1-4-1 opstelling waaruit geen enkele ambitie sprak om de bal in de ploeg te houden. In de eerste tien minuten bleek dit een gouden zet van De Don. De ervaren peoplemanager had met deze opstelling zijn mannen duidelijk geïnstrueerd om iedere bal direct in te leveren bij spits Van Veghel. Hiermee ontstond een typisch kick and rush spelbeeld waarbij onze roodzwarte helden steeds een [stift] mannetje meer leken te hebben bij de afvallende bal.

Dit resulteerde na een minuut of 20 in een grote kans voor spits Van Veghel die van grote afstand besloot de bal over de keeper uit Gestel te stiften, helaas zag hij de bal net naast het vijandelijke doel verdwijnen. Even later kon de tweede grote kans genoteerd worden nadat Bus een bal direct op Van Veghel gaf, de immer onverschillige spits zag geen heil in het trekken van een lange sprint richting het Gestelse goal en besloot de bal met het hoofd te verlengen op 'speedy Gonzales' Van den Bergh. Deze wist zich tussen twee man in te wurmen en met links onberispelijk op goal te schieten, helaas stond het [stift] aluminum een doelpunt in de weg voor de veel scorende rechtsbuiten.

De druk richting het Gestelse goal leidde er toe dat de mannen in het geel zwart besloten om zich zowel fysiek als verbaal wat meer te roeren. De uitstekende leidende arbiter wist dit steeds in goed banen te leiden, maar kon niet voorkomen dat Van de Bergh als eerste slachtoffer het veld met een enkelblessure moest verlaten. Toch tokken onze chronische onderbetaalde helden [stift] de ingezette lijn voort en het was Van Lith die 1 van de uitzendkrachten voorin wist te bereiken. Deze liet met een fluwele aanname zien dat hij zijn uurtarief meer dan waard was en leverde de bal panklaar in bij spits Van Veghel, die in dit geval wel de moeite nam om de bal in het netje te deponeren: 1-0. De wedstrijd bleef van beide kanten stevig en ook Vek moest de strijd staken, waardoor de uitstekend spelende Van der Heijden het centrum achterin mee kwam versterken en Mus de aanvoerdersband toegeschoven kreeg. Deze liet diverse keren zijn voetbalgogme blijken en imponeerde daar kennelijk de Gestelse nummer 9 zodanig mee dat een grove charge volgde van de geelzwarte spits. De normaal zo koele Mus was hierdoor heftig ontdaan en liet dit in woord en gebaar merken en even was er de [stift] vrees dat dit hem een prent op zou leveren, maar de uitstekend leidende arbiter wist de gemoederen te sussen zodat iedereen zonder kleerscheuren de wedstrijd kon vervolgen. Niet lang daarna konden onze helden met een verdiende voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft leek eenzelfde spelbeeld zich te ontvouwen als in de eerste helft. Stevige duels waarbij onze helden vaker als winnaar uit de strijd kwamen dan de heren uit Gestel. Bij een lange bal op Klooster wist de robuuste aanvaller de bal te verlengen op de diepgaande Van Keijzerswaard. Deze had een volledig open veld voor zich met alleen de keeper nog tussen hem en de goal, maar de slungelige middenvelder raakte toch in paniek en gleed uit en zag zo de kans op een snelle 2-0 aan het begin van de tweede helft als sneeuw voor de zon verdwijnen. Niet veel later was het [stift] Klooster die de bal over het hek werkte nadat de scheidsrechter had gefloten voor een inworp. De uitstekend leidende arbiter kon niet anders dan de gele kaart tonen en zo stonden onze derdehelft musketiers 10 minuten met 10 man.

In deze periode ging Gestel op zoek naar de gelijkmaker op de helft van onze helden. Maar het was de onverschrokken goalie Bogaerts die zijn verdediging onverstoorbaar door deze periode coachte: "geen paniek" . Toen onze helden weer met 10 man op het veld stonden werd dezelfde uitzendkracht, [stift] die al een assist in de eerste helft wist te geven, bereikt van achteruit. Deze zag dat 'der Tormeister' Janissen geen last meer had van zijn hamstringblessure en op volle snelheid afstevende op het vijandelijke doel. Met een goed getimed balletje diep kwam Jannissen vrij voor de goal die eenvoudig met rechts wist af te ronden: 2-0.

Niet veel later ontstond de volgende kans. De bal viel voor de voeten van de uitzendkracht die uithaalde. De uitstekend keepende goalie van Gestel wist deze poging echt via het aluminum uit de goal te houden. De volgende kans was echter wel raak. Jannissen wilde bij een inworp spits Van Veghel bereiken, maar deze had al gescoord en dus niet echt zin om de bal aan te nemen. Hierdoor kon de bal terecht komen bij de mee opgekomen Van Keijzerswaard. Deze wist op fenomenale wijze zijn directe tegenstander af te troeven een schot op goal te produceren. De goalie van Gestel wist deze inzet te stoppen en de bal kwam nu terecht bij Van Engelen die vanuit deze positie eigenlijk niet meer kon missen. Toch wist de trage middenvelder de bal toch nog tegen de Gestelse keeper aan te schieten. De bal kwam via een carambole terug bij Van Engelen die de bal er dan uiteindelijk toch in [stift] wist te struikelen. Daarmee was de 3-0 eindstand bereikt met nog 15 minuten op de klok. Gestel probeerde het nog wel, maar gevaarlijk konden de mannen in het geelzwart niet meer worden.

Na de wedstrijd werd Van der Heijden gevraagd wat hij vind van de status van aanvoerder Mus, die dit seizoen nog geldt als debutant bij het Tiende. "Kijk, voetballen doe je samen en overal waar mensen samenwerken staan leiders op. Dat is een kwestie van natuurlijk charisma en dan maakt het niet uit of je 2 maanden bij het team hoort of 10 jaar. Je ziet dat met zijn voetbalgogme Mus een hoop rust uitstraalt. Ik kan me dan zomaar voorstellen dat Mus binnenkort op 10 gezet wordt door De Don. Die Mus, dat wordt een hele grote." Aldus de complimenteuze Van der Heijden.
 

Andere verslagen

Terug naar boven