Onverdiende oefennederlaag voor OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

Op maandag 15 januari kwam OJC JO15-2 na het minder goed verlopen Wintertoernooi opnieuw in actie tegen OJC JO17-6. Een fysiek veel sterker tegenstander dus. Helaas bleek de ziekenboeg nog goed gevuld, maar ook deze keer kon er een beroep worden gedaan op diverse spelers van andere teams: Bart Coenraad, Sander Coppens en Lars van Hazendonk uit JO15-3 en River Scheepens uit JO15-4. Alle vier scoorden deze gastspelers een ruime voldoende.

Het spelpeil was in de eerste helft niet best. In de stromende regen, op een glad veld en tegen de stevige wind in was het voor JO15-2 lastig om goede combinaties op te zetten. Desondanks was de beginfase voor de jonkies. Het fysieke verschil zorgde er echter in de loop van de eerste helft voor een ommekeer en dat betekende dat JO17-6 de lakens uitdeelde. Halverwege de eerste helft werd het dan ook 1-0, toen een van de verdedigers zich verkeek op een hoge, wat merkwaardige bal en deze half miste. Daardoor kreeg een tegenstander de bal alleen voor de keeper en maakte geen fout. JO15-2 herpakte zich snel en kreeg weer meer vat op het spel, maar scoorde niet meer waardoor er met deze stand werd gerust.

Na de rust was het al heel snel raak. Een prima aanval over rechts werd door Sven vd Boomen doeltreffend afgerond: 1-1. JO15-2 bleef aandringen, maar moest toch een tegendoelpunt accepteren. Bij een tegenaanval veroverde Sander Coppens de bal met een prima sliding. Niets aan de hand, maar tot ieders stomme verbazing besloot de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen. En dat cadeautje werd omgezet in een voorsprong voor JO17-6: 2-1. Enkele minuten later werd het zelfs 3-1. Bij een verre bal kwam Jay ver zijn doel uit, maar gleed uit op het spekgladde veld. Een oplettende tegenstander maakte van dit buitenkansje gretig gebruik.

JO15-2 bleef knokken en speelde soms uitstekend voetbal. In de 20e minuut was het opnieuw Sven die het doel wist te treffen na een schitterende aanval over links: 3-2. In de slotfase was de ploeg duidelijk de sterkste, maar de tegenstander verdedigde met veel inzet en wist zo de gelijkmaker te voorkomen.

Aanstaande zaterdag wordt de oefencampagne voortgezet met een thuiswedstrijd tegen hoofdklasser Sparta ’25 uit Beek en Donk.