OJC JO15-2 sluit 2017 af met grote overwinning

01-01-1970
01:00

De laatste wedstrijd voor de winterstop was eerder deze competitie afgelast vanwege droevige omstandigheden bij tegenstander SCI, officieel in de competitie ingeschreven als ST S.C.I./RKVV Sint Michielsgestel JO15-1, vanwege de aanstaande fusie tussen beide verenigingen.
Het was aanvankelijk nog maar de vraag of de wedstrijd echt zou doorgaan, want de zeer jonge clubscheidsrechter vond het terecht niet verantwoord op een van de grasvelden. Het ene was nog keihard in het keepers gebied en het andere was juist heel zacht op een harde onderlaag. Veel te glad dus. Uiteindelijk werd er toch gevoetbald, op het kunstgras van het hoofdveld.

Vanaf de aftrap lieten de bezoekers er geen twijfel over bestaan dat men gekomen was om de punten mee naar Rosmalen te nemen. En al snel was het raak toen Ralf vd Plas in de vierde minuut bij de tweede paal de bal binnenkopte na een actie en prima voorzet van Lars vd Meer na een afgeslagen hoekschop. Lars werkte overigens voor het eerst dit seizoen een volledige wedstrijd af. Even later, er waren 11 minuten gespeeld, scoorde Sander Hiddinga 0-2.

In de 24e minuut was het Dylan die voor 0-3 zorgde en nog voor de rust, vlak nadat de geblesseerde Ralf was vervangen, wist Sander zijn tweede doelpunt te scoren: 0-4.

In de tweede helft was er van een wedstrijd nauwelijks meer sprake, want de thuisploeg was nauwelijks bij machte om buiten het eigen strafschopgebied te komen.

In de 48e minuut scoorde Sven van den Boomen met het hoofd 0-5 uit een goed genomen corner van Sander Hiddinga, Lars van den Thillart bekroonde een goede wedstrijd in de 55e minuut met een treffer (0-6) en in de 60e minuut was het Hidde Linthorst Homan die de eindstand naar 0-7 schoot na een hoekschop van opnieuw Sander.

Hoe het verder gaat in de eerste klasse is op dit moment nog niet bekend. Komt er een nieuwe indeling, dan gaat OJC in de promotiepoule spelen. Wat gebeurt er met de afgelaste wedstrijd tegen BMC? Of wordt het seizoen op de zelfde manier als de vorige jaren, dus met een hele competitie, voltooid?
Vragen waarop we pas in 2018 het antwoord gaan krijgen.