OJC JO15-2 veel sterker in oefenwedstrijd tegen Kesteren

01-01-1970
01:00

Met een opnieuw sterk uitgedunde spelersgroep werd het derde oefenduel gespeeld. Dit keer was de tegenstander Kesteren JO15-1, een tweedeklasser.

De wedstrijd startte zeer rommelig. Er werd teveel gelopen met de bal en veel spelers reageerden erg statisch op wat er op het veld gebeurde. Er werden veel wilde ballen verstuurd en met name achterin wisten niet alle spelers wat te doen bij balbezit. De thuisploeg wist daarom de aanvallen van OJC vrij gemakkelijk onschadelijk te maken. Naarmate de wedstrijd vorderde namen de bezoekers echter steeds meer het heft in handen en in de 18e minuut leverde dat een voorsprong op. Tim kwam goed op aan de rechterkant , sneed naar binnen het strafschopgebied in en gaf de bal strak voor. Bij de tweede paal reageerde Sven alert en gleed de bal binnen: 0-1.

In de 22e minuut verdubbelde OJC de voorsprong. Senn pikte na een afgeslagen aanval de afvallende bal op, trok naar binnen en speelde zijn maatje River Scheepens (speler van OJC JO15-4) aan, die helemaal vrij stond en de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek prikte: 0-2. Voor River een mooie beloning voor een goed gespeelde wedstrijd. Luuk Vogels, die het OJC-doel verdedigde, voorkwam met een goede redding dat Kesteren weer terug kon komen in de wedstrijd en even later ontsnapte het slordig verdedigende OJC opnieuw aan een tegentreffer toen de spits na een snelle tegenstoot net een teentje tekort kwam om de scherpe pass af te werken.

Na de rust moest OJC noodgedwongen met 10 man verder spelen. Met maar liefst 5 geblesseerde spelers op de bank en twee zieken thuis in bed was de spoeling al dun. En toen moest ook Hidde nog uitstappen met een spierverrekking (warming up!!!).

Ondanks die numerieke minderheid trok OJC de wedstrijd volledig naar zich toe. De ene combinatie volgde op de andere en het was af en toe een lust om te zien hoe de bezoekers elkaar aanspeelden en diverse goede mogelijkheden wisten te creëren. In de 48e minuut werd het goede spel eindelijk beloond na een mooie aanval. Sander kwam op aan de linkerzijde, Lars vd M liep weg, waardoor er meer ruimte ontstond. Sander gaf vervolgens een voorzet. Sven nam de lastige bal knap aan, kapte zich vrij in de zestien en legde de bal goed breed op de inlopende Tony. Die schoot de bal keurig binnen: 0-3.

Daarna ging het hard, want in de 51e minuut was het opnieuw raak toen Sander een door Tony genomen hoekschop met het hoofd verlengde en in de verre hoek liet belanden: 0-4. In de 58e minuut werd er opnieuw gescoord na een schitterende aanval. Met een geweldige crosspass wist Sander Lars vd T te bereiken, die met een slimme steekbal Lars vd M wegstuurde. Die draaide goed naar binnen en van een meter of 18 de bal schoot hij de bal knap over de keeper heen: 0-5. En dat was tevens de eindstand. Jammer van al die blessures, maar goed dat de spelers die wel fit zijn toch de nodige wedstrijden in de benen hebben als de competitie wordt hervat op zaterdag 24 februari.