Kleine nederlaag ondanks groot spelerstekort

TSV Gudok JO15-1
OJC ROSMALEN JO15-2
03-02-2018
3 - 2

Basis spelers:

Door een fors aantal (langdurig) geblesseerde spelers is het al enkele weken, zelfs vanaf het begin van het seizoen, voor OJC JO15-2 een hele klus om voldoende spelers op de been te brengen. Dank zij de hulp van met name de staf en spelersgroep van JO15-3 lukt het iedere keer weer, maar ideaal is de situatie natuurlijk niet. Vorige week, uit bij Kesteren, moest de tweede helft zelfs met 10 spelers worden afgewerkt. Maar het bleek nog erger te kunnen.

Door een denkfout stond er een wedstrijd tegen Zigo op het programma. Toen het opnieuw uitgedunde OJC JO15-2 dus op de verkeerde plek stond, kon dank zij speurwerk van de verbaasde vrijwilligers van deze Tilburgse club gelukkig op tijd achterhaald worden dat Gudok JO15-1 de beoogde tegenstander was. Dus op naar Gudok.

Met precies 11 spelers, onder wie Raoul Galvan uit JO13-1, moest de strijd worden aangegaan met deze eersteklasser. En al binnen 3 minuten was het 1-0. Een solo van Max strandde, Gudok verstuurde een lange bal en op snelheid werd Stijn geklopt en kon er worden gescoord. Ondanks deze tegenslag herpakte OJC zich en trok het de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Enkele kansjes waren het gevolg, maar een regelrecht drama voltrok zich in de 13e minuut (wie bedenkt dat). In een duel om de bal kwam Tony ten val. Daarbij brak hij, zo bleek later, zijn ellepijp en elleboog, terwijl hij net weer fit was na een beenbreuk eind augustus. Door gebrek aan wisselspelers moest OJC dus met 10 man verder. Na 25 minuten werd ook Senn van het veld gehaald, hij had zijn geoorloofde speeltijd er ook al op zitten, dus bleven er nog 9 OJC’ers over, die overigens bij vlagen prima voetbal lieten zien en heel weinig weg gaven. Sterker nog, grote delen van de wedstrijd was OJC gewoon de betere ploeg.

Vlak voor de rust werd het zelfs gelijk. Via enkele schijven kwam de bal voor de voeten van de sterk spelende Sander en die verraste de doelman met een gemene zwabberbal: 1-1.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud, of OJC had opnieuw een speler minder op het veld staan. Lars vd M was net voor rust op z'n knie geraakt. Hij hobbelde de tweede helft een beetje mee tot hij weer een tik kreeg en toen ging het echt niet meer. En dus stonden er namens de bezoekers nog maar 8 spelers in het veld. En het volgende tikje liet niet lang op zich wachten, want na een goed lopende aanval van Gudok in de 45e minuut kwam OJC uiteraard iedere keer iets te laat en wist de thuisploeg weer op voorsprong te komen: 2-1. Dat was zuur, want Gudok bleek nauwelijks in staat om een bres te slaan in de defensie van OJC, waar Stijn en de sterke invaller Raoul de enige echte verdedigers waren.

Ondanks de enorme numerieke minderheid slaagde het dapper strijdende OJC er ook nog eens in om zelf tot aanvallen te komen en bij een van die gelegenheden werd Sander neergelegd binnen het strafschopgebied: penalty. Max bleef koel en schoot de gelijkmaker netjes binnen in de 52e minuut: 2-2.

In de 60e minuut echter was het weer 3-2. Als gevolg van een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van een tegenstander en met een geweldige knal versloeg hij Luuk: 3-2.
Verder uitlopen deed Gudok niet meer, daar creëerden ze veel te weinig voor en aan de andere kant was het moegestreden OJC ook niet meer in staat om iets terug te doen en bleef het bij deze eindstand.

Maar wat een strijdlust, wat een veerkracht en wat een teamspirit. Complimenten! Tony, wat een pechseizoen voor jou…. Sterkte.

En Raoul natuurlijk heel erg bedankt.
 

Andere verslagen

Terug naar boven