Eerste wedstrijd eindigt voor OJC 5 in deceptie

01-01-1970
01:00

OJC 5 is er niet geslaagd de winterstop af te sluiten met een overwinning. Op het kunstgras van Tiel werd er een 2-1 nederlaag geleden.

Schaatsen. Schansspringen. Bobsleeën. De hele wereld kijkt toe hoe in Pyeongchang wordt gevochten voor medailles in b-sporten. Wij hielden ons vandaag gewoon weer bezig met een echte a-sport. Dat het in de derde klasse van het amateurvoetbal was, maakt niets uit.

De dag begon zonnig maar wel koud. Een goede warming-up zou dus essentieel zijn. Toen die goed en wel achter de rug was bleek echter dat de scheidsrechter laat was. Die vertelde ons dat hij uit Den Bosch moest komen maar oorspronkelijk uit Iran kwam, al leek dat vandaag dus andersom te zijn.

Toen de wedstrijd, zo’n twintig minuten later dan gepland, dan eindelijk begon, bleek dat beide ploegen goed tegen elkaar opgewassen waren. Allebei werden ze af en toe gevaarlijk, maar nooit creëerde ze echt grote mogelijkheden.

De thuisploeg forceerde uiteindelijk toch een voorsprong, uit een corner. In eerste instantie werd de bal nog tegen de lat gekopt, in de rebound zat hij er alsnog in. Zelfs keeper Sander, die de bijna onmogelijke taak had Lars vandaag te doen vergeten, kon er niet meer bij. De doelman had tijdens het oliebollentoernooi zijn kans in het doel gegrepen met enkele spectaculaire reddingen en zich zodoende opgewerkt naar ideale vervanger.

Een paar minuten later moest hij de bal echter opnieuw uit het net vissen, toen de spits van TEC liet zijn een grote neus voor de goal te hebben. Hij kapte in het zestienmetergebied meerdere verdedigers uit alsof het niets was en scoorde daarna vakkundig.

De 2-0 achterstand die in de rust op het scorebord stond leek onnodig, want OJC speelde behoorlijk. In de tweede helft zette dit door, ook omdat de tegenstander vaak ver inzakte en de voorsprong verdedigde.

Deze kwam nog wel even in gevaar nadat Ruben binnen de lijnen was verschenen. De spits speelde zijn eerste wedstrijd na een slepende blessure en een winterstop, en bezorgde zichzelf een prima rentree met een doelpunt. Hij kreeg een schitterende boogbal na een typerende beweging de diepte in, en rondde met een mooie lob keurig af: 2-1.

Met nog een kwartier op de klok zetten de bezoekers alles op alles om er nog een punt uit te slepen. Tevergeefs, want de vermoeidheid nam dermate toe dat de ploeg niet meer in staat was gevaarlijk te worden. Daardoor werd het dus 2-1, waardoor OJC 5 met lege handen achter bleef.