Monsterscore voor OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

Met opnieuw een veel te groot aantal invallers (wat zouden we als JO15-2 toch moeten zonder al die bereidwillige spelers en collega-trainers van andere teams) trad OJC aan tegen WEC JO15-1, een eersteklasser uit Wijbosch. Met gastspelers Lars van Hazendonk, Bart Coenraad, Niek Wijnstra, Rens Constant (allemaal JO15-3) en River Scheepens uit JO14-1 in de gelederen leek het er echter op dat deze jongens al jaren met elkaar spelen. De bezoekers kwamen geen enkele keer in de problemen en gaven de thuisploeg vanaf de eerste minuut geen schijn van kans. De ene na de andere geoliede aanval rolde op het doel van WEC af en na 70 minuten kon worden geconcludeerd worden dat de ploeg uit Wijbosch met de 0-14 nederlaag nog genadig weg kwam.

Al in de 6e minuut werd de score geopend toen Max de bal op het middenveld op pikte en Senn op links aan het werk zette. Hij kreeg de bal terug in het strafschopgebied en scoorde 0-1. Twee minuten later was het opnieuw raak. Lars vd M. gaf een geweldige steekbal op de goed diepgaande Rens Constant. Die stuitte in eerste instantie op de keeper, maar schoot de rebound goed binnen: 0-2. En in de 11e minuut was de wedstrijd definitief gespeeld. Na een steekpass van Sander op Senn gaf deze vanaf links een scherpe voorzet die door Dylan bij de tweede paal werd afgemaakt: 0-3.

OJC bleef WEC terugdringen op eigen helft en liet vooralsnog de teugels niet vieren. In de 13e minuut verstuurde Lars vd M. na een dubbele een-twee combinatie vanaf rechts een voorzet op de goed inkomende Sander en die maakte geen fout: 0-4. In de 18e minuut werd een tegenaanval van de tegenstander onderbroken. De bal gaat terug naar Jay die halverwege zijn eigen helft de bal geweldig diep speelde op Dylan. En die scoorde zijn tweede doelpunt: 0-5.

In de 25e minuut rondde Max een goed lopende aanval met opnieuw Lars vd M. doeltreffend af (0-6) en werd een viertal wissels toegepast. Dat had voor het spel van OJC geen enkel gevolg, want nog voor de rust werd de stand verder uitgebreid.
In de 27e minuut was het Dylan die Rens de gelegenheid gaf om zijn tweede treffer aan te tekenen (0-7) en in de 30e minuut werd het 0-8 door een doelpunt van River Scheepens, ook nu na voorbereidend werk van Max en Dylan. De ruststand werd 0-9 dankzij Lars vd T, na voorbereidend werk van Sander en River.

Na de hervatting nam OJC duidelijk een beetje gas terug. De spelers van WEC bleven proberen om de wedstrijd een ander aanzien te geven, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan een hoekschop, waarbij Jay zich niet liet verrassen. Aan de andere kant bleef OJC aanvallen en de doelpunten lieten niet lang op zich wachten. In de 44e minuut kon het publiek genieten van een geweldige actie van Lars vd M. vanaf links over de achterlijn. Precies op tijd legde hij de bal terug op de vrijstaande River en die wist opnieuw de keeper te verslaan: 0-10.

In de 53e minuut werd er opnieuw gescoord. Een goede combinatie vond plaats tussen Sander en Max en het was de laatst genoemde door wie de bal keurig werd binnengeschoten: 0-11. In de 61e minuut was het opnieuw raak, toen Niek doorbrak op rechts en de bal op het juiste moment afspeelde naar de goed meegelopen River. Die scoorde zijn derde treffer: 0-12.

De laatste twee doelpunten vielen in de laatste vijf minuten. Eerst was het Hidde die de bal uit een hoekschop van Lars vd M. meteen in het doel schoot (0-13) en het slotakkoord was voor Lars van Hazendonk, die een strak genomen hoekschop van Niek keurig binnen kopte: 0-14.

Helaas een wedstrijd met een te groot krachtsverschil tegen een eersteklasser die zich goed bleef verweren, maar qua voetbal wel wat maatjes te klein was.