OJC JO15-2 houdt het voor gezien bij Laarbeek United

01-01-1970
0-0

Laarbeek United is een initiatief dat in 2015 is gestart met als doel om te komen tot meer samenwerking tussen de jeugdafdelingen van Laarbeekse voetbalverenigingen Sparta'25, ASV'33, Mariahout en ELI.
Iedere Laarbeekse vereninging vaardigt uit de C en D afdeling de betere spelers per categorie af die periodiek (6 activiteiten per half jaar) met elkaar trainen en waarvoor wedstrijden worden georganiseerd. In een team van Laarbeek United spelen dus 16 spelers uit de 4 Laarbeekse verenigingen. Voor de spelers moet inzet bij hun eigen vereniging een stimulans zijn om geselecteerd te worden voor activiteiten met Laarbeek United.
En woensdagavond was OJC JO15-2 in Lieshout bij ELI de tegenstander van Laarbeek. Het was bitter koud, het slechte veld zat vol gaten en werd ook nog eens steeds harder, bepaald geen ideale omstandigheden om een lekkere pot voetbal te spelen.

Het werd een zeer matige wedstrijd zonder hoogtepunten. OJC liep te veel met de bal en het was buitengewoon moeilijk om op het hobbelige veld iets op te zetten wat enigszins leek op een combinatie. De tegenstander hanteerde veelal de lange bal en dat deden ze vaak zo slordig, dat ook daar nauwelijks gevaar van te duchten viel. Opvallend was het wat agressieve spel van enkele spelers van de tegenpartij. Je moet ook oefenwedstrijden spelen met wat pit, maar om tegenstanders te gaan trappen als de bal al weg is, heeft met voetbal niet veel te maken. Lars H. kreeg zo al na 10 minuten een trap toen de bal al weg was en zo waren er hier en daar nog meer onvriendelijkheden, die door de scheidsrechter niet werden gezien, al stond hij er met de neus boven op. Keer op keer werden duels met handen en voeten aangegaan en de man in het geel vond het prima. OJC lokte deze situaties ook wel uit door te veel te lopen met de bal in plaats van de duels te ontwijken.

De ruststand was 0-0 en dat was terecht, aangezien geen van beide partijen bij machte was iets te creëren.

In de tweede helft werd het spel steeds ruwer en enkele spelers van Laarbeek liepen te trappen alsof het een lieve lust was. OJC was wel wat sterker, maar kreeg het niet voor elkaar om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Halverwege de tweede helft kon Sven alleen voor de keeper opduiken, maar hij werd omver gekegeld. De scheidsrechter had dat natuurlijk niet waargenomen, zoals hij wel meer niet wilde zien.

In de laatste minuten was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk voor het doel. Twee keer wist men door te breken. De eerste keer werd er een volkomen verkeerde voorzet gegeven, de tweede uitbraak werd teniet gedaan door goed ingrijpen van Jay.

Toen Jay in de 60e minuut opnieuw een aanval onderschepte, liep de voortdurende ruzie zoekende buitenspeler op hem door en gaf hem vervolgens ook nog een klap. En de scheidsrechter had ook dit weer niet gezien. Dat was het teken voor de technische staf van OJC om de spelers van het veld te halen en de wedstrijd voor gezien te houden.

Jammer voor de vele goedwillende spelers van Laarbeek dat ze moeten samenspelen met enkele dwazen.